Cacaomotten of tabaksmotten in voorraadkast

Last van knabbelende cacaomotten? Laat ons u helpen!

Cacaomotten of ook wel tabaksmotten genoemd zijn vervelende kleine motjes die uw voorraad aantasten. Ze smullen graag van chocolade en cacaoproducten, hierbij vervuilen ze uw voorraadkast. U zal niet ziek worden wanneer u aangetast voedsel eet, maar het geeft een onhygiënisch gevoel. Als u te maken hebt met enkele cacaomotten, kan u ze makkelijk zelf bestrijden. Als een serieuze mottenplaag uw voorraadkast teistert, roep dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijdingsfirma.

Hoe ziet een cacaomot of tabaksmot eruit?

 Motten bestrijden: cacaomotten in voorraad

  • Latijnse benaming: Ephestia Elutella
  • De cacaomot is ongeveer 1cm groot en heeft een spanwijdte van 15 à 20mm
  • De lichtbruine voorvleugel heeft een brede grijze streep
  • De larven zijn crèmekleurig, hebben een roodbruine kop en pootjes

Waar leeft de cacaomot?

De cacaomotten gedijen goed in warme ruimtes. Ze houden zoals hun naam verklapt van cacaoproducten zoals chocolade, maar ook van tabak en producten die olieachtige stoffen bevatten, zoals noten, gedroogde vruchten en meelproducten. Cacaomotten vervuilen onze goederen door hun voortdurend geknaag, hun spinsels, dode insecten, cocons en uitwerpselen. De aangetaste goederen kunnen beschimmelen en muf gaan ruiken.

Hoe kan u cacaomotten voorkomen?

  • Berg de aantrekkelijke voedingswaren zorgvuldig op in voorraaddozen met een goede afsluiting
  • Ventileer de ruimte goed en behoud een koele temperatuur
  • Bewaar de producten niet té lang
  • Aangetaste goederen wegsmijten

Motten bestrijden

Afhankelijk van het soort mot dat rondvliegt in jouw voorraadkast of -kamer, wordt een adequate behandeling gekozen. We gebruiken feromonen om de motten te lokken en de soort te determineren. Hierna wordt de oorzaak van de mottenplaag gezocht: geïnfecteerde verpakking, producten die vervallen zijn, kledij, etc. Er kan voor een ruimtebehandeling of gassing van de kamer gekozen worden om de motten te bestrijden. De ongediertebestrijder zal de correcte instructies, advies en tips geven.

Heeft u last van cacaomotten? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent motten bestrijden.