Herfstvliegen op zolder?

De herfstvlieg dankt zijn naam aan het jaargetijde waarin wij vaak in contact komen met de vlieg. Tijdens de lente en zomer leven de herfstvliegen vooral in onze tuinen tussen het gras. Bij de eerste koudeprik verhuizen de herfstvliegen naar onze zolders en andere beschutte plaatsen om te overwinteren. Ze brengen geen schade toe, maar zijn vooral hinderlijk door hun grote aantallen.

Herfstvliegen: ontwikkeling & levenscyclus:

De herfstvlieg, net zoals de klustervlieg, lijkt bijzonder goed op de huisvlieg:

Vliegen - herfstvliegen bestrijden op zolder

  • Een volwassen herfstvlieg is zwart met een zilvergrijze bestuiving en vier glimmende zwarte lengtestrepen, ze is 6 à 7mm lang. Het mannetje heeft gele middensegmenten met een zwarte rugstreep.
  • De larven ontwikkelen zich in uitwerpselen, ze verlaten deze om zich in de grond te ontpoppen. De ontwikkeling duurt twee à drie weken.

De volwassen herfstvliegen voeden zich met allerhande vloeibare stoffen. Ze kunnen vaak teruggevonden worden op de snuit of ogen van vee.

Hoe kan u herfstvliegen weren?

Gezien de herfstvliegen binnenkomen via kleine openingen in de buitenmuren, kan u best zorgvuldig deze muren controleren en vervolgens de openingen dichten of voorzien van fijnmazig horrengaas.

  • Kleine roosters op ventilatieopeningen in de muur plaatsen.
  • Dichtkitten van de ruimte tussen het kozijn en de muur.
  • Fijne vliegenramen plaatsen in open ramen en deuren.

Herfstvliegen bestrijden

Hoewel ze geen schade toebrengen, is een vliegenplaag niet wenselijk. Het is bijna ook zeker dat wanneer herfstvliegen in een bepaald huis overwinteren, ze volgend jaar opnieuw dezelfde plek kiezen. De behandeling begint bij het opsporen van de bron (nestplaats) van de vliegenplaag en die te verwijderen en behandelen. De plek moet grondig gereinigd worden en vervolgens bekijken wij de verschillende mogelijkheden zoals non-tox behandeling (electronic fly monitoring) of het plaatsen van een dispenser. Daarnaast bekijken we de omgeving om eventuele toegangsmogelijkheden te dichten. Vertrouw op onze ervaren vliegenexperts voor een snelle en doeltreffende vliegenbehandeling.

Last van vervelende herfstvliegen? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent vliegen bestrijden.