Houtaantasters

Last van houtaantastende insecten?

Houtborende insecten in huis hebben, kan voor heel wat esthetische en constructieve schade zorgen. De insecten voeden zich met de cellulose in het hout en verpulveren zo de houten constructie. De aanwezigheid van houtwormen wordt meestal pas laat opgemerkt. De houtkevers leggen hun eitjes in het hout en de larven houden zich hier gedurende meerdere jaren schuil. Het beestje kan ongezien tot 7 jaar lang uw hout beschadigen. Dit kan na enige tijd zelfs leiden tot instorting van trappen, de vloer, houten balken, enz.

Waarop kan u letten?

Als uw hout aangetast is door houtborende insecten, dan moet u letten op kleine 'uitvlieggaten'. De houtwormen die jarenlang in de houtconstructie verblijven, knagen boorgangen in het hout met uitgangen aan het oppervlak. Als de houtwormen dan transformeren in volwassen houtkevers gebruiken ze die uitgangen om zich naar buiten toe te begeven. De wormen duwen het boormeel naar het oppervlak, dat geeft kleine ophopingen verpulverd hout op uw vloer of houtconstructie.

uitvlieggaten houtworm of huisboktor

Houtborende insecten

Onder de houtwormen zijn er vier actieve soorten in België. Het doodskloppertje of de gewone houtworm is de meest voorkomende en richt voornamelijk esthetische schade aan. De huisboktor richt op zijn beurt grote constructieve schade aan.

doodskloppertje of gewone houtworm bestrijden

huisboktor bestrijden in hout

grote houtworm bestrijden

spinthoutkever bestrijden in hout


Denkt u last te hebben van houtaantastende insecten? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte.