Kakkerlakkenbestrijding in huis

Last van kakkerlakken in huis?

Kakkerlakken kunnen een heuse plaag zijn, ze kruipen steeds naar de plekken in huis waar voedsel te vinden is of waar het warm is, bv. in de badkamer. De kakkerlak verspreidt zich daarna doorheen het hele huis via water- en elektriciteitsleidingen. Dit maakt ze voor ons één van de vervelendste soorten ongedierte om te bestrijden. Ze geven u een onveilig en onhygiënisch gevoel.

Het kan bovendien vaak moeilijk zijn om vast te stellen of u met een kakkerlakkenplaag te maken heeft of slechts enkele kakkerlakken. Deze kruipende insecten zijn namelijk een kei in zich verstoppen en verlaten hun schuilplaatsen 's nachts om op zoek te gaan naar eten. Ze vormen een risico voor onze gezondheid want ze brengen vaak andere etenswaren, bacteriën, schimmels en ziekten met zich mee.

Bel GRATIS 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor een doeltreffende kakkerlakkenbestrijding.

kakkerlakken bestrijden in keuken en voorraadkast

 

Waar houden kakkerlakken zich schuil?

Kakkerlakken kiezen warme, vochtige en goed verstopte plekjes uit om hun eipakketjes af te leggen. Ze zoeken naar kieren of spleten en openingen die moeilijk bereikbaar zijn voor een mens. Kakkerlakken moeten veel water drinken en kiezen dus graag een plekje uit in de buurt van waterleidingen of riolering.

  • Keuken: in de buurt van ovens, koelkasten, fornuizen, magnetrons, vaatwasmachines of afzuigkappen. Ze verschuilen zich ook in of achter keukenlades, keukenbladen en keukenkastjes. Dicht bij een verwarming vinden ze het ook prettig.
  • Badkamer: in kastjes en kieren of spleten in de muur en bij de waterbuizen.
  • Meubels of decoratie: in zetels, allerlei kasten, stoelen, boekenplanken, achter planten, spiegels, beeldjes, enz. Gescheurd textiel kan op hun aanwezigheid wijzen.
  • Overige plaatsen: in valse plafonds of wanden (loshangend behangpapier), onder losse vloertegels en achter raam- en deurlijsten.

De meest voorkomende schuilplaatsen van kakkerlakken zijn openingen in het plafond of muren, achter plinten, in afvoerbuizen en in ventilatiesystemen. Deze moet je nakijken wanneer je denkt last te hebben van kakkerlakkenplaag.

Kakkerlakken bestrijden

Net omdat de kakkerlak zich ’s nachts onopvallend achter het keukenmeubilair en doorheen leidingen zich verplaatst, is een kakkerlakkenplaag moeilijk vast te stellen en te bestrijden: Klik hier voor meer info omtrent kakkerlakken bestrijden.