Hoe herken je een kakkerlakkenplaag?

Het is belangrijk dat als u denkt een kakkerlakkenplaag in huis te hebben, u onmiddellijk contact opneemt met ons. Kakkerlakken zijn namelijk één van de moeilijkste diertjes om te bestrijden, ze planten zich snel voort en verschuilen zich in spleten en kieren die moeilijk bereikbaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat u leert een kakkerlakkenplaag herkennen.

leren een kakkerlakkenplaag herkennen

Tekenen van een kakkerlakkenprobleem:

  • Geurhinder: Kakkerlakken verspreiden een onaangename muskusachtige geur, deze geur wordt sterker naarmate er meer kakkerlakken zijn in uw huis.
  • Nachtelijke beweging: 's nachts doet u het licht aan en u ziet razendsnel iets wegkruipen over de vloer.
  • Uitwerpselen: hun uitwerpselen lijken wat op fijn bruin koffiegruis (1cm lang) en op muren zijn het eerder bruine, uitgelopen strepen. Ze doen hun behoefte meestal in de buurt van hun nest.
  • Aangeknaagd voedsel: Ze verkiezen suikerachtig of zacht voedsel die al wat ouder is (bv. rottend fruit). Ze banen zich een weg naar uw voorraadkast en bijten daarbij moeiteloos doorheen plastic of kartonnen verpakkingen.
  • Eitjes: Kakkerlakken leggen meerdere eitjes in één keer, die zijn gegroepeerd in een bundeltje of pakketje. Deze eibundeltjes liggen dicht bij het nest.
  • Doorzichtige capsules: kakkerlakken vervellen meerdere keren tijdens hun leven, deze velletjes zien eruit als een doorzichtige capsule. De oude huid ligt vaak in de nabijheid van een nest.

Een kakkerlak wordt soms verward met een zilvervisje, deze kleine kruipende insecten zijn ook nachtdiertjes die het liefst verblijven in een keuken. Het meest duidelijke verschil is de kleur van het diertje: een zilvervisje is zilverkleurig. Daarnaast heeft het een eerder langwerpig lijfje met 6 pootjes en langere voelsprieten.

Ontdek hier welk soort kakkerlak u lastigvalt en hoe u de kakkerlakkenplaag kan bestrijden.

Problemen met kakkerlakken in huis? Bel 0800-96 900 voor meer informatie, een gratis offerte en een doeltreffende kakkerlakkenbestrijding.