Meelmotten bestrijden

Wordt uw voorraad opgepeuzeld? Maak komaf met meelmotten!

Meelmotten zijn vervelende kleine motjes die uw voorraad aantasten. Ze smullen graag van meel, bloem, chocolade, enz., hierbij vervuilen ze uw voorraadkast. U zal niet ziek worden wanneer u aangetast voedsel eet, maar het creëert een onhygiënisch gevoel. Houd uw voorraadkast schoon en sluit alle verpakkingen goed af door ze bv. in een voorraaddoos met een afsluiting te stoppen.

Hoe ziet de meelmot eruit?
 

hoe ziet een meelmot eruit?

  • Latijnse benaming: Ephestia Kuehniella
  • Een volwassen meelmot heeft een spanwijdte van 20 tot 25mm
  • Een vlekkerig grijze kleur
  • Twee paar vleugels met een onduidelijk vlekkenpatroon
  • De larven zijn wit met soms een rozige schijn en hebben een bruine kop

Waar leeft de meelmot?

De meelmot houdt van meelproducten, hij leeft dan ook op plaatsen waar u uw meel- en graanproducten bewaart. Naast meel, lust het meelmotje ook droge dierenvoeding. De diertjes zijn vooral 's avonds actief, overdag rusten ze graag uit.

De larven maken van de voeding meelmotspinsels die ze nuttigen. Hieruit ontstaan dan samenhangende trossen. Er treedt verontreiniging op in de producten die aangetast zijn, dit door uitwerpselen en spinsels.

Hoe kan u de meelmot voorkomen?

  • Hou uw voorraadkast schoon;
  • Sluit de verpakkingen goed af;
  • Berg de producten bij voorkeur op in voorraaddozen met een stevige afsluiting.

Als de producten té lang in uw voorraadkast staan, kan u deze best vervangen. Het is goed om de ruimte goed te ventileren, de temperatuur mag niet hoog (+-13°) zijn, de motten gedijen goed in warmte ruimtes.

Motten bestrijden

Wanneer u motten in huis heeft en het slechts om enkele diertjes gaat, kan u zelf de motten bestrijden. Als het probleem al uitgegroeid is tot een mottenplaag, dan neemt u best contact op met een professionele ongediertebestrijder. Onze technieker komt bij u langs, spoort de bron op, alle besmette producten en verwijdert die. Vervolgens kan hij de juiste bestrijdingsmethode toepassen en u verder adviseren over het voorkomen van motten.

Heeft u last van meelmotten? Bel 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent motten bestrijden.