Mierenplaag bestrijden

Telkens de temperaturen aangenamer worden, zijn deze kleine kruipers er weer om ons heel wat overlast te bezorgen. Bij zacht winterweer overleven deze sterke diertjes het seizoen talrijk en gaan ze op zoek naar voedsel. Deze zoektocht leidt hen naar onze tuinen, huizen en bovenal onze keukens. Als de omstandigheden gunstig blijven, besluit de mierenplaag zich in de buurt van de voedselbron te vestigen.

Een mierenplaag in huis of tuin

Het zijn de werkstermieren die richting onze leefruimtes trekken bij de aanblik of geur van zoetigheden: suiker, vruchtensappen, fruit, enz. Wanneer ze dan voedsel vinden, laten ze een geurspoor na zodat de andere mieren ook hun weg vinden naar de voedselbron. Op deze manier vindt een ware mierenplaag de weg naar uw huis.

 

Mieren bestrijden in huis en terras

Hoewel de mieren best handig zijn om het één en ander op te ruimen, zijn we ze toch liever kwijt dan rijk in ons huis. De meeste mieren brengen geen grote gezondheidsproblemen met zich mee, maar kunnen wél ons voedsel besmetten en een onhygiënische situatie creëren. Echter, enkele mierensoorten zijn bijtgraag wanneer we hun nest of voedsel bedreigen.

Mieren bestrijden

Contacteer ons steeds bij een mierenplaag, de sterke diertjes vereisen een veelvuldige, doelgerichte en professionele bestrijding. Voor deze behandelingen hoeft u de woning niet te verlaten of ontruimen.

Klik hier voor meer informatie over mieren bestrijden.

Vertrouw op ons ervaren team voor een doeltreffende mierenbestrijding. Bel 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte.