Mieren bestrijden

Last van krioelende mieren? Anticimex helpt u de mieren bestrijden!

Telkens de temperaturen aangenamer worden, zijn deze kleine kruipers er weer om ons heel wat overlast te bezorgen. Bij zacht winterweer overleven deze sterke diertjes het seizoen talrijk en gaan ze op zoek naar voedsel. Deze zoektocht leidt hen naar onze tuinen, huizen en bovenal onze keukens.

Als u last hebt van mieren, bel GRATIS 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent mieren bestrijden

 

Mierennest in de tuin bestrijden

Wat voor overlast veroorzaken mieren in huis & tuin?

 • Mieren lopen overal doorheen. Ze vinden hun weg onder tegels, ze halen dan het zand weg en daardoor komt alles los te liggen.
 • Hoewel ze een tuin insectenvrij houden, nemen ze wél de bladluis in bescherming. De reden hiervoor is dat de bladluis een zoete vloeistof afgeeft waar mieren dol op zijn. Zij stimuleren dus de bladluis om extra vloeistof aan te maken. Op deze manier verspreidt de bladluis zich doorheen de tuin en tast hij heel wat planten aan.

 

 • Een picknick in uw tuin kan u wel vergeten, de mieren komen onmiddellijk op de geur af van dit eten en lopen er doorheen. Eet niet meer van het voedsel waarmee de mieren in contact kwamen, ze brengen vaak veel bacteriën mee die schadelijk zijn voor onze gezondheid.
 • Er ontstaan kale plekken in een gazon waar veel mieren zitten. Mieren leggen een netwerk van gangen aan onder het gras, dit graven is nefast voor uw gras.
 • Waar mieren zijn, zijn vogels. Die zijn verlekkerd op deze kleine kruipers. Vogels betreden uw tuin en pikken alles kapot tijdens hun zoektocht naar voedsel.
 • Spelende kinderen zullen last hebben van mierenbeten, dit kan hoogst onaangenaam zijn.

Een mierenplaag in de tuin bestrijden

Mieren zijn wel degelijk nuttig in de tuin, ze zorgen ervoor dat het gazon en de rest van de tuin insectenvrij blijft. Er zullen ook steeds mieren terugkomen naar uw tuin, ze bouwen namelijk het liefst hun nesten in gras. Een volledige uitroeiing is dus bijna onmogelijk. Natuurlijk mogen ze geen overlast bezorgen door honderden nesten te bouwen, dan kan er gesproken worden van een mierenplaag.

 • U kan op zoek gaan naar de verschillende mierennesten, dit zijn kleine ophopingen van grijze aarde met gaatjes in. Indien u er slechts een tweetal vindt, kan u die te lijf gaan met huis- en tuinmiddeltjes die verkocht worden in de supermarkt of dierenwinkel. Lees wel steeds de veiligheidsvoorschriften.
 • Takken en rottend of oud hout moeten verwijderd worden uit de tuin, mieren zijn hier gek op. 
 • Gebruik bij voorkeur geen bakpoeder of gist vermengd met water, dit is een erg dieronvriendelijke manier om de mieren te verjagen. 

Bent u toch tevreden met het mierennest, maar niet met de plaats, plaats dan een honingpot bij de plaats waar u het nest wil hebben. De mieren zullen daarheen verhuizen. Het ganse nest met een schop verplaatsen, is ook mogelijk.

Als u echter opmerkt dat er zich meerdere mierennesten in uw tuin bevinden, is het aangeraden ons te contacteren om de mieren te bestrijden. Wij injecteren de mierennesten met een werkzame stof, zodat de gangen van het mierennest overspoelen en de mieren verjaagd worden.

Tips bij het bestrijden van mieren in huis

Aangezien mieren aangetrokken worden door de geur of aanblik van zoetigheden, moeten deze verleidingen opgeborgen worden. Een proper huis geeft de mieren minder aanleiding om zich te settelen in uw leefruimten.

 • Leg fruit in de koelkast;
 • Blokkeer mogelijke ingangen van het huis;
 • Maak na elke kookbeurt of maaltijd, de werkplek en eettafel schoon, laat de vaat niet staan en vermijd voedsel en kruimels op de vloer.
 • Houd de vuilnisbakken zo proper mogelijk en sluit ze goed af, plaats ze zo ver mogelijk van het huis vandaan.

Composthoop?

Als u een composthoop hebt, zijn er wellicht mieren in terug te vinden. Indien dit heel veel mieren zijn, wijst dit erop dat uw composthoop te droog geworden is. Besproei dan de composthoop met water en dek hem af met karton zodat het vocht niet verdampt.

Contacteer ons steeds voor een vrijblijvende offerte voor mieren bestrijden op 0800/96 900 of e-mail naar info@anticimex.be