Mollen vangen en bestrijden

Mollen in uw tuin? Wij helpen u bij uw mollenbestrijding!

Een mol in de tuin betekent problemen. Uw grasveld gaat eruitzien als een omgeploegde akker door het netwerk van tunnels die de mol graaft onder uw gazon. Daarnaast worden bloemen en planten, jonge plantenwortels en de tuinverlichting vaak vernield. Mollen bestrijden, het is belangrijk om snel in te grijpen en doeltreffend te werken want een mol kan tot wel vier meter tunnel per uur graven. Mollen zijn erg actief tijdens de aanvang van de lente en in de herfst, ze houden geen winterslaap want ze kunnen geen lichaamsvet aanmaken.

Bel GRATIS 0800/96 900 of e-mail naar info@anticimex.be voor een vrijblijvende offerte voor mollenbestrijding!

 Mol bestrijden in de tuin

Normaal gesproken, leeft er slechts één mol in een bepaald territorium. Enkel tijdens de paringstijd (eind feb/april) kan je meerdere mollen in hetzelfde territorium vinden. Een mol neemt wel graag het tunnelnetwerk van een andere mol over, controleer dus af en toe op nieuwe activiteit.

Indien uw tuin grenst aan een weiland, zich bevindt in landbouwgrond of in een vruchtbaar gebied ligt (veel wormen, gemakkelijk doorkluwbare, waterachtige grond), is de kans groter dat u met mollen te maken zult krijgen. Hoe vruchtbaarder de grond, hoe kleiner het territorium van de mol want die heeft geen behoefte aan een groot gangenstelsel in dit geval.

Het netwerk van de mol bestaat uit twee soorten tunnels:

  • Diepe gangen: deze gangen worden gegraven tot een diepte van 120cm.
  • Oppervlakkige gangen: een ‘jaaggang’ of ‘mollenrit’ bevindt zich net onder uw gazon. Mollen graven deze tunnels wanneer ze op zoek zijn naar eten (insecten, wormen, naaktslakken).

De uitgegraven aarde wordt gebruikt om de wanden van de tunnels te versterken, de overige grond wordt naar achteren en naar boven toe gewerkt. Zo ontstaat de ‘molshoop’. Ze gebruiken deze ingangen ook om nestmateriaal aan te voeren (bladeren, gras, mos, papier).

Hoe ziet een mol eruit?

  • Een mol is 11 tot 16cm groot;
  • Zwarte vacht (slechts 1% van de mollenpopulatie heeft een andere vachtkleur);
  • Grote kenmerkende ‘graafhanden’: dit zijn voorpoten met vijf vingers en lange puntige nagels;
  • De mol heeft kleine en slecht ontwikkelde oogjes, maar hij is niet blind;
  • Ruiken doet hij met een spitse roze snuit die gevoelige snorharen en tastzenuwen bevat, waarmee hij zijn weg in de donkere tunnels terugvind.

 mol vangen in de tuin

Mollen vangen of bestrijden

Mollen vangen doe je best niet zelf, hij heeft erg scherpe nagels en zal u ongetwijfeld bijten om zichzelf te verdedigen. Er bestaan ook heel wat huis-tuin-keukenmiddeltjes om mollen te vangen, te verjagen of te bestrijden, bv. glas strooien, ingangen afsluiten, mottenballen, trillingen gebruiken, enz. Dit zijn noch diervriendelijke, noch doeltreffende methoden. De mol kan zich bezeren of graaft zich een weg rond het object. Mollen bestrijden doe je best samen met een expert.

Anticimex bestrijdt snel en efficiënt uw mollen.

Ons team van 80 gespecialiseerde bestrijdingstechnici kunnen u de klok rond helpen met mollen vangen, verjagen of bestrijden, dit in gans België. Maak komaf met vervelende mollen in de tuin!

Bel GRATIS 0800/96 900 of e-mail naar info@anticimex.be voor een doeltreffende mollenbestrijding!

 

Save

Save

Save