Motten

Hou uw spullen veilig en maak komaf met knabbelende motten in huis!

Motten lijken klein en onschuldig maar kunnen heel wat schade aanrichten. Er zijn verschillende soorten motten die zich te goed kunnen doen aan uw voorraad en textiel. De larven die het meeste schade aanrichten, zijn vaak bijna onzichtbaar.

Bel GRATIS 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent motten bestrijden.

 

Van welke motten kan u last hebben in huis?


De meest voorkomende motten zijn:

     Motten in kledij in kleerkast

 

Er zijn ook een aantal andere voorraadinsecten die durven smullen van uw opgeslagen goederen zoals de broodkever, kakkerlakken en mijten.

Motten in huis

Als u motjes in huis aantreft , dan is het hoogst waarschijnlijk één van bovenstaande. Alle motten behalve de kleermot zal u terugvinden in uw voorraadkast, zij voeden zich met gedroogde producten, graanproducten, chocolade, noten, dierenvoeder, pasta, rijst, tabak, enz. De kleermot voedt zich met bont en wol en is terug te vinden in donkere plekjes zoals in kasten, hoeken en spleten, onder tapijten, in oude kleren, enz.

De motten leggen hun eitjes in het voedsel of de kledij, vervolgens ontwikkelen de eitjes zich tot larven die alles vervuilen en besmetten met hun uitwerpselen. Ze bouwen hun nestje in de voeding door middel van spinsels te maken van draden. Dit alles is vaak niet goed zichtbaar maar bv. meel zal na een tijdje één grote klont vormen. Motten houden van warme ruimtes, het is belangrijk om de kamer in kwestie fris te houden en alles goed te verluchten.

Motten voorkomen

  • De ruimte goed schoonmaken;
  • Alle oude of geopende verpakkingen wegwerpen;
  • Berg de producten op in voorraaddozen of -potten met een afsluitdeksel.

Motten bestrijden

Van voorraadaantasters en kleermotten komt u redelijk makkelijk af. Dit is zo als de plaag niet groot is, indien u te maken heeft met een serieuze insectenplaag, is het aangeraden een professionele ongediertebestrijdingsfirma te contacteren om de motten te bestrijden.

Bel GRATIS 0800/96 900 als u denkt last te hebben van motten. Wij helpen u de knabbelende motten te bestrijden. Vraag om uw vrijblijvende offerte.