Ovenvisjes

Ovenvisje in huis

Het ovenvisje is een algemeen voorkomend insect dat leeft in een erg warme omgeving. Het diertje voelt zich het prettigst bij temperaturen rond de 37°. Vroeger kon je ovenvisjes vaak in bakkerijen of restaurants vinden, hier vonden ze voedsel en een aangename leefomgeving. Deze diertjes komen minder vaak voor in woningen dan hun soortgenoten. Ze leven wel steeds binnenshuis, buiten komen ze niet voor.

Hoe ziet het ovenvisje eruit?

Ovenvisjes gelijken sterk op zilvervisjes, enkel heeft het ovenvisje beharing over z'n hele lichaam. Ovenvisjes kunnen heel snel lopen.

                       Overvisje in huis

  • Volwassen ovenvisjes zijn ong. 12mm lang
  • Grijsachtig van kleur, een gespikkelde rug met fijne schubben en beharing over het hele lichaam. De kleur van ovenvisjes kan soms verschillen door zijn veelvuldig vervellen.
  • Twee lange antennes aan de kop en drie lange uitsteeksels aan het achterlijf
  • Het ovenvisje legt zijn eitjes in naden en kieren

Ovenvisjes zijn lichtschuw en verbergen zich overdag op donkere, warme en droge plaatsen. 's Nachts gaat het ovenvisje op zoek naar voedsel. Het diertje eet vooral koolhydratenrijk voedsel, zoals zetmeel, eiwitten, vetten en suikers. Daarnaast eet het ook papier, behang, boeken, kleding, enz. Het ovenvisje zal wel geen zo'n grote hoeveelheden papier opeten zoals het papiervisje. Het diertje hoeft niet te drinken want het onttrekt water uit de lucht. Ovenvisjes leven zo'n 2,5 à 3 jaar afhankelijk van de omstandigheden (warmte/vochtigheid).

Ovenvisje bestrijden

  • Om ovenvisjes te bestrijden moet je de omgevingstemperatuur steeds lager dan 30° houden. Is dit niet mogelijk, ventileer dan zo vaak mogelijk. 
  • Houd de ruimte proper: geen etensresten op de vloer
  • Chemische bestrijding

Denkt u ovenvisjes ontdekt te hebben of bent u niet helemaal zeker? Stuur ons een foto van uw vondst en wij geven u het antwoord.

Problemen met ovenvisjes? Wij helpen ze u te bestrijden, doeltreffend & efficiënt. Bel GRATIS 0800/96 900 of mail info@anticimex.be voor een vrijblijvende offerte.

Save

Save