Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes in huis

Het papiervisje is het meest voorkomende insect in onze woningen. Het diertje heeft zijn naam te denken aan zijn liefde voor papier, het zal zich bij voorkeur hiermee voeden. Als uw huis gunstige omstandigheden biedt: warmte en droge ruimten, kunnen papiervisjes een heuse plaag vormen. Het is vaak zo dat bewoners slechts het topje van de ijsberg zien, als u er één of twee vindt, zijn er vaak tientallen papiervisjes aanwezig. Neem dan ook onmiddellijk contact op met een professionele ongediertebestrijdingsfirma als u een papiervisje ontdekt.

Bel GRATIS 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor de bestrijding van papiervisjes.

 

Hoe ziet een papiervisje eruit?

 Papiervisjes bestrijden in huis

  • Het papiervisje heeft een lang en plat lichaam (wortelachtig) en wordt tot 15mm lang;
  • Een glanzend grijze kleur die enigszins gespikkeld lijkt.
  • Het papiervisje heeft twee lange voelsprieten vooraan en drie kleine sprietjes achteraan om vocht op te nemen.

Waar vinden we papiervisjes?

Papiervisjes zijn kleine insecten die zich graag nestelen in verwarmde gebouwen met droge ruimten. Ze tonen een voorkeur voor nieuwbouwwoningen, deze zijn vaak beter geïsoleerd. In een ouder huis gaat het vaker tochten, daar houden ze niet van.

De papiervisjes leven in het donker tussen papier, boeken, fotoalbums, enz. Ook kan je ze terugvinden onder vloeren (beton-, parket- of plavuizenvloer), bij voorkeur met vloerverwarming.

Hoe komen papiervisjes ons huis binnen?

Papiervisjes komen vaak onze huizen binnen door mee te liften met boeken of dozen die wij meebrengen. Als de buren te kampen hebben met een papiervisjesplaag, bestaat de kans dat ze zich ook naar de aanpalende huizen zullen verspreiden. Ze doen dit via openingen in de spouwmuren of via leidingen.

Welke schade veroorzaken papiervisjes?

Papiervisjes doen zich te goed aan allerlei zaken die cellulose bevatten (hun voornaamste voedselbron), dit betekent dat ze papier, behangpapier, kartonnen dozen, documenten & fotoalbums opeten en aantasten.

Hoe kan u papiervisjes voorkomen?

 Het papiervisje houdt van een warme en vochtige omgeving, zorg ervoor dat uw huis niet zijn thuis wordt door het volgen van deze tips:

  • Ventileer de warme ruimten; hou de luchtvochtigheid op peil
  • Plaats of leg hun favoriete hapjes op een hogergelegen plaats, laat niets op de grond rondslingeren;
  • Berg losse papieren op in een plastic mapje in een afgesloten kast;
  • Controleer regelmatig uw spullen op aangevreten materiaal.

Papiervisjes bestrijden

Anticimex stuurt een technicus langs om een chemische bestrijding uit te voeren via een gerichte spleet- en kierbehandeling.

 

Last van krioelende papiervisjes in huis? Laat ons u helpen, bel GRATIS 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte over papiervisjes bestrijden.

 

Save

Save

Save