Spinthoutkevers bestrijden

Heeft u last van vernielzuchtige spinthoutkevers? Grijp snel in!

De spinthoutkever (Lyctus Brunneus) ofwel parketkever is een houtaantastend insect. De aanwezigheid van deze kever kan heel wat problemen en ernstige structurele schade betekenen. Ze bouwen boorgangen in het hout en tasten daarmee de houtstructuur aan. Het is daarom soms noodzakelijk om het aangetaste hout te vervangen. Als u denkt last te hebben van een spinthoutkever, neem dan onmiddellijk contact op met ons.

Bel GRATIS 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor de bestrijding van spinthoutkevers.

 

Hoe ziet een spinthoutkever eruit?

                           spinthoutkever bestrijden, houtworm, houtkever

  • Een volwassen spinthoutkever is tot 5mm lang
  • De kever heeft een roodbruine kleur
  • Het lijfje is smal en afgeplat
  • De larven van spinthoutkevers zijn wit en worden tot 6mm lang

Deze kever evolueert vier keer tijdens zijn levenscyclus. Het vrouwtje legt haar eitjes in de wijde poriën van het loofhout (eik, es, walnoot, ...) en kan tot wel 50 eitjes in één pakketje werpen. Na één of twee weken ontwikkelen de eitjes zich tot larven. Het zijn de larven die de meeste schade berokkenen aan het hout, zij voeden zich met de zetmeelhoudende inhoud van de cellen van het spinthout. Ze verpulveren het hout tot een poederachtige massa. Ze doen dit ongestoord gedurende een 6 à 10 maanden en banen zich vervolgens een weg naar het oppervlak waar ze dan verpoppen. Als ze het volwassen stadium bereiken, verlaten de kevers het hout via uitvliegopeningen. De spinthoutkever kan vliegen.

De spinthoutkever bestrijden

Een spinthoutkever verkiest loofhout, maar bovenal gedroogd hout met een hoog zetmeelgehalte. Ze bevinden zich vaak in meubels, parketvloeren, houten balken, enz. Vaak gebeurt het dat de spinthoutkever zich bevindt in geïmporteerd tropisch hout.

Ons ervaren bestrijdingsteam zal langskomen op een door u gekozen tijdstip om na te gaan welk houtaantastend insect u last bezorgt. Vervolgens stellen we de grootte van de aantasting vast en kiezen we voor de correcte bestrijdingswijze. Dit kan door middel van verneveling zijn, of door injectie van het hout. Als de spinthoutkever het hout te veel beschadigd heeft, dan is het mogelijk dat wij het aangetaste hout moeten vervangen.

Last van spinthoutkevers? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent spinthoutkever bestrijden.