Vochtbestrijding

Vochtproblemen zijn erg vervelend. Het zijn trage, sluipende vernielers van uw interieur die ook heel wat andere problemen met zich meebrengen zoals schimmels, zwammen of ongedierte. De zwam of schimmel is vaak het eerste zichtbare teken van het vochtprobleem dat al een tijdje sluimert in uw gebouw. Het is mogelijk dat op dit moment de aangerichte schade al erg uitgebreid is en om professionele vochtbestrijding vraagt.

Het is noodzakelijk dat u snel ingrijpt bij vochtproblemen om verdere structurele schade aan uw huis of gebouw te voorkomen. Bovendien, krijgen we door de vochtige omgeving te maken met: 

  • Gezondheidsproblemen: Langdurig wonen in een vochtige of beschimmelde omgeving kan heel wat gezondheidsproblemen creëren; kwalen, allergieën, het sneller oplopen van een verkoudheid, enz.
  • Geurhinder:  Vochtproblemen brengen vaak een muffe geur met zich mee
  • Aangetast interieur: Vocht zorgt ervoor dat bv. verf afbladdert, behangpapier loskomt, meubiliair dat in contact komt met de vochtige muur wordt aangetast.
  • Ongedierte:  Heel wat soorten ongedierte zoals motten, kakkerlakken, pissebedden of zilvervisjes houden van vochtige omgevingen en ontwikkelen zich snel tot een heuse ongedierteplaag.

Hoewel vochtproblemen dan wel gelijkaardige gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn. De bestrijdingswijze kan ook afhangen van de grootte van de aantasting en waar de zwam of schimmel zich bevindt.

Hoe gaan wij te werk bij de behandeling van een vochtprobleem?

  • De oorzaak van het vocht identificeren en die aanpakken
  • Bereikbaar maken van de te behandelen zone
  • Indien nodig, enkele boringen maken voor de injecties
  • Injecteren van de muren met werkzame stoffen
  • Indien nodig, het oppervlak ook bespuiten
  • Incubatietijd van de werkzame stoffen

In geval van zwammen of schimmel, passen wij een gespecialiseerde behandeling toe.

Wij voorzien een periode van zes weken als incubatietijd. Dit betekent dat na een periode van 6 weken de zwam zou moeten verdwenen zijn. U plaatst bij voorkeur niets tegen of op het behandelde oppervlak om besmetting te voorkomen. U en uw gezin mogen aanwezig zijn in de behandelde ruimten, dit houdt geen risico's in.

Het is belangrijk een vakkundige diagnose te stellen vooraleer een behandeling te starten. Ons ervaren team is gespecialiseerd in vochtbestrijding, ze beschikken dan ook over de nodige kennis en materiaal om de juiste behandeling voor te schrijven.

Last van vochtproblemen? Bel GRATIS 0800/96 900. Wij komen langs, stellen een vakkundige diagnose op en maken een vrijblijvende offerte op voor doeltreffende vochtbestrijding.