Vruchtmotten - Info & Bestrijding

Last van knagende vruchtmotten? Laat ons u helpen!

Vruchtmotten zijn vervelende kleine motjes die uw voorraad aantasten. Ze smullen graag van allerlei voedingsmiddelen. Hierbij tasten ze uw producten aan en creëren ze een onhygiënische omgeving. Als u te maken hebt met enkele motjes, kan u ze zelf makkelijk bestrijden. Als een serieuze mottenplaag uw voorraadkast teistert, roep dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijdingsfirma.

Hoe ziet de vruchtmot eruit?

     vruchtmotten bestrijden

  • Latijnse benaming: Plodia interpunctella Hübner
  • De vruchtmot kan ongeveer 1cm lang worden en heeft een spanwijdte van ong. 2cm
  • De voorvleugels zijn roodbruin met een wit-gele basis
  • De larve heeft pootjes en een roodbruine kop, larven worden ong. 1cm lang

Waar leeft de vruchtmot?

De vruchtmot vertoeft waar ze haar voedsel kan vinden, daar legt ze ook haar eitjes waaruit larven zich ontwikkelen. Het zijn de larven die het meeste schade veroorzaken. Ze doen zich te goed aan allerlei plantaardige voorraadproducten zoals chocolade, gedroogde groenten en gedroogd fruit, granen, zaden, noten en meelproducten. Ze houden van voedsel dat olieachtige stoffen bevat, ze eten daarbij het meest voedzame deel weg waardoor de voedingswaarde vermindert.

Vaak is het moeilijk om een vruchtmottenplaag op het spoor te zijn, gezien de motten vooral 's avonds en 's nachts actief zijn. De larven verontreinigen onze producten met spinsels, dode insecten, cocons en uitwerpselen. Het eten van aangetast voedsel zal u niet ziek maken, maar het geeft een onhygiënisch gevoel.

Hoe kan u de vruchtmot voorkomen?

  • Verpak uw voedingsmiddelen goed en hou ze koel (<15°)
  • Maak de ruimten regelmatig schoon
  • Ventileer de voorraadruimten goed
  • Controleer de aantrekkelijke producten regelmatig en gooi de aangetaste producten weg

 

Heeft u last van vruchtmotten? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent motten bestrijden.