Zilvervisjes bestrijden

Last van krioelende zilvervisjes in uw huis? Laat ons u helpen!

Zilvervisjes in huis, het is geen aangename ervaring. Hun aanwezigheid kan duiden op vochtproblemen, een makkelijk doordringbare woning, enz. Zilvervisjes zijn vooral 's nachts actief, waardoor het vaak moeilijk is om een plaag tijdig op het spoor te zijn. Het is daarom belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijdingsfirma wanneer u een zilvervisje spot.

Last van zilvervisjes? Bel GRATIS 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor het bestrijden van zilvervisjes.

 

Hoe ziet een zilvervisje eruit?

  • Een wortel-/visvormig lijfje met drie lange borstelige of staartachtige sprieten aan de achterkant van zijn lijfje.
  • zilverkleurig en glanzend lijfje van ong. 10 tot 15mm lang
  • Dunne antennes op zijn hoofdje en zes pootjes

zilvervisjes in huis, zilvervisjes bestrijden, wat is een zilvervisje, zilvervisjes verdelgenhet zilvervisje behoort tot de orde van de Zygentoma en bestaat al 300 miljoen jaar. De soort kent een 'onvolledige metamorfose', wat betekent dat het jonge insect op het volwassen exemplaar lijkt. Na de bevruchting schuift het wijfje met haar legboor telkens één eitje in een smalle spleet. De larven lijken van het begin af aan op de volwassen dieren, maar hebben geen zilverige glans. Na ong. tien keer vervellen, worden ze geslachtsrijp, maar ook daarna vervellen ze nog regelmatig. Zilvervisjes kunnen 2 à 4 jaar oud worden.

Tot diezelfde orde behoren ook de papiervisjes en de ovenvisjes. De visjes gelijken dusdanig op elkaar, dat ze vaak allemaal zilvervisjes worden genoemd. Het grote verschil is dat de papiervisjes ook op drogere locaties voorkomen en alleseters zijn.

 

  papiervisjes bestrijden in huis Papiervisje

 

 

 ovenvisjes in keuken bestrijden           Ovenvisje

 

Waar vinden we zilvervisjes?

Zilvervisjes kunnen zich overal bevinden in huis, maar ze verkiezen vochtige ruimtes met een temperatuur van circa +21-29° en een relatieve luchtvochtigheid van 70-100%. Ze onttrekken namelijk rechtstreeks vocht aan de lucht, waardoor ze niet hoeven te drinken. Hun aanwezigheid in de badkamer of keuken, is dus niet merkwaardig. Als ze opduiken in andere delen van het huis, bv. in de woonkamer, duidt dat vaak op een vochtprobleem. Zilvervisjes zijn ook vaak terug te vinden rond de afvoer in badkuipen of wastafels, waardoor veel mensen dat ze binnenkomen via het water in de afvoer. Dit is echter een misverstand. Zilvervisjes komen niet mee met het water, maar kunnen wel de waterleidingbuizen volgen aan de buitenkant.

zilvervisjes in huis, zilvervisjes bestrijden, wat is een zilvervisje, zilvervisjes verdelgen


Hoe komen zilvervisjes ons huis binnen?

Zilvervisjes komen vaak onze huizen binnen door mee te liften op spullen en producten die wij meenemen.

Welke schade veroorzaken zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn lichtschuw, als het overdag licht is, zitten ze verstopt in kieren, gleuven en andere holle ruimtes. 's Nachts komen ze uit hun schuilplaats en gaan ze actief op zoek naar voedsel. Normaal gesproken richt een zilvervisje geen schade aan, maar kan eerder beschouwd worden als een reinigingswerker. In grote aantallen kunnen ze wel materialen zoals behang, boeken, papier, kleding, enz. aantasten. Ze vinden hun voedsel in afzettingen die gevormd worden onder afvoerputjes en roosters. Het zilvervisje kan zelfs zijn eigen vervelde huid eten. Ze kunnen ook een aantal maanden niets eten.

zilvervisjes in huis, zilvervisjes bestrijden, schade zilvervisjes

Hoe kan u zilvervisjes voorkomen?

  • Houd de kamer droog, dit is de meest efficiënte manier om zilvervisjes in huis te voorkomen.
  • Schoonmaken is erg belangrijk. Regelmatig poetsen beperkt de hoeveelheid voedsel voor insecten.
  • Maak kieren en gleuven dicht om de omstandigheden waarin zilvervisjes gedijen te beperken
  • Laat geen boeken, papier of kleding langere tijd op de grond liggen.

Heeft u last van zilvervisjes? Contacteer ons GRATIS op 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent zilvervisjes bestrijden.

 

 

Save

Save