Zwammen bestrijden

Last van zwammen? Grijp snel in!

Het is belangrijk om snel in te grijpen als u merkt dat een zwam zich begint te vormen. De aanwezigheid van een zwam is meestal het gevolg van een dieperliggende oorzaak: een vochtprobleem zoals insijpeling, grondwater, een lek, enz.

Er bestaan verschillende soorten zwam die uw huis aantasten:

Welke schade veroorzaakt een zwam in huis?

Zwammen in uw huis veroorzaken houtrot (droog- of natrot). Ze halen vocht uit de grond of muur om zichzelf te voeden en verpulveren het aanwezige hout. Dit kan leiden tot scheuren in het hout, zacht en nat hout, verlies van draagkracht, doorzakkende vloeren en in erg uitgebreide aantasting instorting van de houtstructuren. Een zwam in optimale omstandigheden kan zich snel verspreiden naar muuropeningen, deurlijsten, steekbalken, plafonds, materiaal dat tegen de muur aanleunt, enz.

Wat te doen bij zwammen?

Als u vermoedt dat er een zwam in uw huis groeit, neem dan snel contact op met ons.

  • Verplaats meubelen, planken of dozen die in aanraking gekomen zijn met de besmette plaats naar een vrije ruimte (niet tegen andere muren).
  • De aangetaste muur of het besmette plafond moet vrij zijn zodat wij het spoor kunnen volgen tot de bron.

Zwammen ontwikkelen zich razendsnel in vochtige of warme kamers, zorg ervoor dat de kamer voldoende geventileerd wordt.

Ons ervaren team zal de aantasting in kaart brengen want alvorens wij tot de eigenlijke zwambestrijding overgaan, moet de bron opgespoord en uitgeschakeld worden. Hierbij verwijderen we vaak het aangetaste hout tot 1 meter buiten de zichtbare aantasting. Vervolgens bekijken we de schade en stellen we een actieplan op om de zwam te bestrijden.

Bel GRATIS naar 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte voor zwambestrijding.