Werken bij Anticimex

Ellen startte als Field Technician en is nu DPC Officer

Blogartikel

Vertel ons wat meer over jezelf...

Ik ben Ellen, 29 jaar en gepassioneerd door dieren! Ik woon met mijn twee kindjes, twee honden, een kat, twee cavia’s en twee aquaria! Een stevig huishouden maar ik zou het niet anders willen 😊! Ik heb dan ook - verrassing - dierenzorg gestudeerd met als specialisatie dierenspeciaalzaak.

Hoe heb je Anticimex leren kennen?

Na mijn studies ben ik gestart in een dierenspeciaalzaak maar ik merkte al snel dat ik wat meer uitdaging nodig had. Via internet heb ik toen de vacature gezien en ik dacht meteen: dat is iets voor mij! Op het veld, in contact komen met dieren, uitdaging in het opsporen, adviseren van klanten, overal binnenkomen... De job bood mij alle aspecten die ik zocht.

ellen field technician pest control

Ik ben opgestart tijdens de coronaperiode in 2020, wat niet altijd makkelijk was omdat er veel klanten gesloten waren, maar zeker wel interessant. Ik ging op de baan met een collega die een nieuwe wereld opende voor mij: wat is de oorzaak, hoe gaan we hiermee om, hoe adviseer je de klant, hoe ga je om met de klant, welke normeringen zijn er, wat is er belangrijk voor de klant… Deze aspecten van de job staan niet beschreven in de vacature maar moet je beleven.

Momenteel ben ik hier nu een dikke twee jaar en onlangs besliste ik om solliciteren voor de job DPC Officer! Sinds mijn start bij Anticimex, ongeacht de job, is mijn passie voor de sector enkel maar gegroeid!

Wat vond je fijn aan de job als Field Technician?

Ongetwijfeld de vele situaties die je helpt oplossen en het klantencontact. De twee hangen ook samen, een goede samenwerking leidt vaak tot een snellere oplossing. Je weet nooit wat er op je afkomt die dag, we krijgen een melding ‘er is een knaagdier gespot’, vrij vaag, niet... ?

Daarna moet je op zoek naar alle puzzelstukjes: waar is het knaagdier, was het eenmalig, hoe is het binnengeraakt, is er een nest aanwezig, wat maakt dit pand interessant en hoe kunnen we dit aanpakken? Los het op!

Momenteel heb je de switch gemaakt naar DPC Officer?

Ja klopt, ik sprong al een tijdje bij op de drukke DPC-afdeling wegens een knie-operatie waardoor ik de baan niet meer opkon. Het takenpakket beviel mij goed, ik kreeg een nieuw (intern) perspectief op wat ik als Field Technician deed (rapportages, adviezen, plannen, enz.) maar kan weer iets nieuws bijleren. Toen bleek dat er een interne vacature gelanceerd was voor de job, heb ik mijn kans gewaagd en zo ben ik nu onlangs officieel als DPC-Officer gestart.

Wat houdt de job nu vooral in?

Momenteel leid ik via Digimex, ons digitale platform, de digitale opstart en account van de klant in goede banen. Ik creëer de klantenaccount, teken en update plannen in autocad, voorzie de nodige documentatie en stel de routing op. Daarnaast is het ook belangrijk dat er een correcte productingave gebeurd en dat ik de ingegeven Digimex data controleer en correct houdt.

Ook is er klantencontact naar aanleiding van audits of controles en krijgen we vragen over logingegevens, wat waar te vinden is, veiligheidsfiches of certificaten, enz.

Heb je een raad voor vrouwen die de Field Technician job zouden overwegen?

Ik hoorde vaak van vriendinnen, “etje, vies die beestjes” maar je moet er echt geen schrik voor hebben. Ze komen jou echt niet bespringen van achter de hoek, je moet ze wel zoeken... Het is een superuitdagende job waarbij je vaak in de natuur werkt. Daarenboven werken wij volgens het IPM-principe, waarbij je pas bestrijding toepast als andere maatregelen niet werken of niet van toepassing zijn. Anticimex is ook koploper in duurzame beheersing. Die milieubewustere mindset heb ik mij nu ook aangemeten.

Ook de werk- en levenbalans is mooi, ik kreeg wel wat flexibiliteit in de planning. Zo kon ik eens vroeger naar huis, vroeger of later starten of iets in het weekend doen als dat beter paste. Zolang ik tijdig en duidelijk afstemde, is dat prima.

Daarnaast zou ik zeggen: alle collega’s zijn erg behulpzaam, gebruik die kennis en expertise! Hoe meer je weet en over het thema leest, hoe boeiender het wordt.

Hoe ervaar je het verschil met in het veld en intern werken?

Als Field Technician was ik vooral fysiek moe op het einde van de dag, je wandelt namelijk wel wat kilometers op een dag. Nu ben ik vooral mentaal voldaan op het einde van de dag. Het grote voordeel is dat ik hiervoor als Technieker aan de slag was en nu de digitale opstart kritischer bekijk. Mijn inzicht en mening wordt zeker gewaardeerd. Bij een probleem, voegen we elk onze meerwaarde toe en zo komen we tot een goede oplossing voor alle partijen, DPC, technieker en klant.

Het klantencontact is natuurlijk niet hetzelfde, dat gaat nu via e-mail of telefonisch. Ook is het speurwerk weggevallen, wat ik zeker mis maar omdat veldwerk momenteel geen optie is, lichamelijk gezien dan, ben ik heel blij met deze kans.

Nu werk ik wel nog nauwer samen met mijn collega's, ik zie ze elke dag en werk fysiek naast hen. Dat is ook een fijne ervaring! Dit is voor mij een nieuwe uitdaging waarbij ik weer iets nieuws kan leren en daar ben ik ook blij mee.

Hoe zou je Anticimex dan omschrijven als werkgever?

Een toffe bende of familie die er is voor elkaar. Je hebt een hechte band met jouw team en regiocollega’s en toch behoud je jouw zelfstandigheid.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900