ongediertebestrijding huurhuis

Ongediertebestrijding in uw huurwoning

Blogartikel

Op deze vraag kunnen wij spijtig genoeg geen eenduidig antwoord geven. Elke situatie is namelijk verschillend en de Belgische wetgeving heeft geen specifieke regels opgesteld hieromtrent.

Hier gelden vooral de wederzijdse verplichtingen van de huurder en verhuurder:

  1. De verhuurder moet de woning in goede staat van onderhoud leveren en in zodanige staat onderhouden. Bovendien heeft de verhuurder de verplichting om aan de huurder het ongestoord genot van de woning te geven.
  2. De huurder moet de woning gebruiken als een goede huisvader en moet instaan voor kleine herstellingen tot onderhoud.

Naargelang de oorzaak van het probleem (vocht, structureel, hygiëne, enz.) zal één van bovenstaande verplichtingen van toepassing zijn. U brengt de verhuurder op de hoogte van het probleem en raadpleegt vervolgens een professionele ongediertebestrijder die de oorzaak van de infestatie kan bepalen en een vrijblijvende offerte opmaakt. Op basis van deze informatie, kan u het gesprek met de verhuurder aangaan.

Woont u in een appartement? Dan gebeurt het vaak dat het ongedierte zich verspreidt door het hele gebouw, denken we aan kakkerlakken of muizen. Dergelijke infestatie vereist een uitgebreide aanpak voor het ganse gebouw. In dat geval, kan u samen met andere huurders het gesprek aangaan met de syndicus of verhuurder. 

Op de website www.wonenvlaanderen.be kan u allerlei informatie inwinnen omtrent dit onderwerp.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900