Anticimex zet in op duurzaam ondernemen

Persbericht

Aankoop van een tweede cargofiets

Een volgende stap naar een duurzame onderneming is gezet met de aankoop van een tweede cargofiets voor één van onze techniekers. Op die manier kunnen zij hun job in “verkeersvolle” gemeenten en steden per fiets uitvoeren. De eerste cargofiets wordt gebruikt in Centrum Brugge, de tweede cargofiets zal binnenkort in gebruik genomen worden in centrum Gent.
Door het aan de kant zetten van de wagen worden de werknemers ook fit gehouden. Ook het wagenpark bestaat deels uit wagens op CNG wat zeer zuinig en milieuvriendelijk is. Op die manier probeert Anticimex de CO2-uitstoot te beperken tot een minimum en bij te dragen tot een beter milieu.

Anticimex is graag de voortrekker van een duurzame ongediertebeheersing.

Anticimex zet steeds in op IPM (Integrated Pest Management) waarbij ze het gebruik van bestrijdingsmiddelen willen beperken. Ze zijn gespecialiseerd in preventief werken met de gezamelijke ambitie om omgevingen te creëren die ongediertevrij zijn. Door gebruik te maken van hun ervaring en verschillende methoden, kijken ze naar de oorzaak van het probleem en geven ze advies over waar mogelijke problemen in de toekomst kunnen voorkomen worden. Deze aanpak resulteert in minder problemen en een efficiëntere dienstverlening.

Anticimex SMART

Anticimex zet verder in op digitale pest control, ‘Anticimex Smart’. Dit is een digitaal, intelligent systeem dat uw bedrijf 24/7 monitort en beschermt tegen mogelijke indringers zonder gif te gebruiken. Door constante bescherming te bieden en onmiddellijk over te gaan tot actie, voorkomen ze infestaties op een milieuvriendelijke manier.

De ‘SMART’ Pest Control-aanpak start met een grondige inspectie van de staat van het gebouw, met ook aandacht voor hygiëne. De omstandigheden, waarin knaagdieren gedijen (voedsel te vinden, schuil- en ontwikkelingsplaats) worden afgedicht/weggenomen. Indien er zich toch een infestatie probleem voordoet, zoeken ze verder naar de oorzaak en proberen ze dit op een mechanische manier op te lossen. Pas indien dit niet lukt, wordt er gebruik gemaakt van een toxisch product.

Bij insecten, zoals bijvoorbeeld de bedwants, wordt de voorkeur gegeven aan warmtebehandelingen, met deze techniek worden alle ontwikkelingsstadia (van eitjes tot volwassen insecten) uitgeroeid. Op die manier komen er geen chemicaliën aan te pas.

Overige initiatieven

Anticimex zet verder in op duurzaam ondernemen. Enkele voorbeelden:

 • het terugdringen van CO2-uitstoot door meer en meer elektrische wagens in te zetten
 • het recycleren van afval
 • het reduceren van afval
 • Interne medewerkers
  • flexibele werkuren
  • wekelijks één of twee thuiswerkdagen
  • focus op meer digitaal werken
  • ...
 • ...

Verander uw land

  bel nu 0800 96 900