Hoe gaat Anticimex om met het coronavirus?

Persbericht

Hoe gaat Anticimex om met het coronavirus?

Het kan u niet zijn ontgaan dat het coronavirus inmiddels ook België heeft bereikt.

Wat te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Binnen Anticimex nemen we alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en doen we er alles aan om zowel werknemers, bezoekers en u als klant te beschermen en de impact van de situatie op ons bedrijf en uw bedrijf tot een minimum te herleiden.

 • Er wordt aan collega's met symptomen zoals koorts, ernstige hoest of met ademhalingsmoeilijkheden geadviseerd thuis te blijven en medische hulp in te roepen.
 • Er zijn plannen opgesteld om per afdeling de permanentie te kunnen garanderen en de dagelijkse werking te kunnen voortzetten.
 • Wij hebben bij het onthaal of in de receptie een poster geplaatst met de veiligheidsvoorschriften voor alle bezoekers of chauffeurs die zich aanmelden.
 • Er werden richtlijnen opgesteld voor onze medewerkers:
  • Voor iedereen die terugkeert van één van de risicogebieden hebben we strikte regels opgelegd.
  • Iedereen die toegang heeft tot het bedrijf neemt de nodige maatregelen:
   • Handhygiëne
   • Geen handen schudden en/of zoenen
   • Het opvolgen van de nies- en hoesthygiëne.
   • We vragen u ook om een afstand van 1 m te houden om veiligheidsredenen voor zowel u als onze medewerker.
  • We blijven onze werknemers informeren over hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen het virus en welke maatregelen ze hierbij moeten nemen.
  • Onze medewerkers die uw bedrijf bezoeken zullen alle maatregelen strikt volgen.

Wat doet Anticimex om verspreiding te voorkomen?

Op dit moment is er geen aanleiding om andere maatregelen te nemen dan die dat men adviseert. De dienstverlening kan normaal worden verzorgd. Vanuit Anticimex blijven wij streven naar goede hygiëne en zullen we onze medewerkers up-to-date houden met eventuele maatregelingen. Buiten de informatiestroom binnen Anticimex met alle medewerkers over het coronavirus, zullen wij onze klanten op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Zolang wij zekerheid hebben dat onze klanten en medewerkers beide op een gezonde en veilige manier kunnen samenwerken, zullen wij onze diensten blijven aanbieden.

Wat te doen bij symptomen van het coronavirus?

Symptomen die bij het coronavirus horen zijn luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en hoge koorts. Daarnaast kunnen spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn optreden. Niet iedereen die het virus bij zich draagt voelt zich doodziek. Indien er klachten zijn bij Anticimex medewerkers, wordt er gekeken naar thuiswerkmogelijkheden of ziekmelding. Bij ernstige verschijnselen wordt de huisarts op hoogte gesteld en geraadpleegd. Indien u ernstige klachten vertoont, dan raden wij het aan om direct contact op te nemen met uw huisarts.

Actuele informatie

Heeft u nog vragen? Contacteer ons via info.corona@anticimex.be.

We blijven streven naar een optimale service. De gezondheid van onze medewerkers en u als klant zijn onze eerste prioriteit.

We volgen de aanbevelingen van de overheid verder op.

Verander uw land

  bel nu 0800 96 900