Na regen komt... een muggenplaag?

Persbericht

Deze week heeft het in België en gans Europa geregend, serieus veel geregend, waardoor er enorme wateroverlast was en nog steeds is. Het rivierpeil zakt, maar blijft hoog. Het water op onze akkers kan voorlopig niet wegvloeien en vormt enorm waterplassen. Laat dit nu de ideale kweekvijver zijn voor de mug.

Een mug legt haar eitjes (+-100) af in zoetwaterplassen of vervuild water, dit twee of drie keer per week. Deze plassen hoeven niet groot te zijn, het kan een verstopte goot zijn, stilstaand water in een bloempot of op een plat dak. Wanneer de regen gevolgd wordt door zonneschijn (+16°C), komen de eitjes na 1 à 2 weken uit. Je hoeft geen rekengenie zijn om te begrijpen dat dit een heuse muggenplaag betekent.

Voorlopig is het nog moeilijk te voorspellen of die muggenplaag er ook effectief komt. Alles zal afhangen van het weer de komende weken.

Maar als ongediertepreventie-expert zijn wij liever de muggenplaag voor. Daarom geven wij jullie enkele tips mee om tijdens de zomermaanden een goede nachtrust te behouden.

  • Laag stilstaand water in emmers, gieters, watertonnen, dakgoot of plat dak, etc. weggieten of wegwerken.
  • Een goede kwaliteit van het water in de vijver
  • Vissen in de vijver zorgen ervoor dat de larven opgegeten worden.
  • Horren of vliegengaas in de deuren en ramen plaatsen
  • ’s Avonds of ’s nachts geen ramen of deuren laten openstaan, het is niet zo omdat je het licht dooft dat de insecten niet binnenkomen, ze komen af op warmte. Een mug kan lichaamswarmte vanop een 20-tal meter waarnemen.
  • Muggenspray met het actieve ingrediënt deet.

Wat met die exotische muggen die ziekten verspreiden?

Het is zo dat door de klimaatverandering de muggen hun leefgebied kunnen verschuiven. Als we een vochtig Europa met een zachte temperatuur hebben, dan is hun aanwezigheid een feit. Toch zal het niet zo’n vaart lopen, klimaatverandering gebeurt geleidelijk aan en een mug vliegt meestal niet verder dan 1 tot 1,5km van haar geboorteplek.

Wenst u professionele hulp hierbij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900