Nieuw Innovatiecentrum voor Anticimex

Persbericht

Anticimex Group, één van ‘s werelds grootste bedrijven in ongediertepreventie, kondigt vandaag de overname aan van de resterende 80% aandelen in WiseCon A/S, een Deens bedrijf dat beschikt over geavanceerde digitale vallen en monitoringsapparatuur tegen knaagdieren en vliegende insecten, ook wel bekend als Anticimex SMART.

In januari 2015 verwierf Anticimex al 20% van de aandelen van WiseCon. Deze overname is een belangrijke stap voor Anticimex om te groeien in de digitale markt van ongediertebestrijding en heeft haar succes hiermee inmiddels bewezen.
Anticimex heeft twee jaar geleden het SMART-concept op de markt geïntroduceerd, gebaseerd op de technologie van WiseCon, en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 20.000 SMART-producten tegen knaagdieren geïnstalleerd. Meer dan 20% van haar new business bestaat op dit moment uit de digitale SMART-apparatuur. Het concept wordt op dit moment verder ontwikkeld om ook in andere pest control gebieden toe te passen.

Jarl Dahlfors, CEO and President van de Anticimex Group, zegt:

"Het is onze visie om om wereldwijd leider te worden in oplossingen op het gebied van ongediertepreventie. Door de acquisitie van WiseCon versterken we onze leidende positie binnen de markt van digitale pest control. We combineren de SMART kennis en ervaring van WiseCon en Anticimex en richten een Innovatie Centrum op dat volledig verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van digitale oplossingen voor de totale Anticimex Group. Dit stelt ons in staat om de beste en meest innovatieve oplossingen te bieden in het digitaal monitoren en beheersen van knaagdieren, vliegende inseccten en om andere unieke oplossingen te ontwikkelen voor alle landen.”

Het digitaal monitoren en beheersen van ongedierte wordt op dit moment toegepast in talloze verschillende bedrijven, rioleringssystemen, particuliere verblijven en zorgt ervoor dat essentiële data van een afstand wordt verzameld en beheerd via een centrale database. Mogelijke problemen worden op deze manier eerder gedetecteerd en er kan zeer doelgericht actie ondernomen worden met geen of minimaal gebruik van pesticiden.

Preben Fritzbøger, CEO and President of WiseCon, zegt:

“Anticimex is the modern Pest Control company, met activiteiten in 17 landen in Europa, Noord Amerika, Azië en Australië en hebben ieder jaar groei aangetoond sinds de oprichting 83 jaar geleden. Daarom zien wij in Anticimex de perfecte partner. De overname door Anticimex biedt ons de mogelijkheid om onze producten wereldwijd aan te bieden en om onze producten en concepten door te ontwikkelen voor nieuwe klanten en markten. We kijken er erg naar uit om onze samenwerking nog verder uit te breiden”

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900