World Pest Day 2021

Persbericht

Op 6 juni 2021 is het “World Pest Day”, ook wel de internationale dag van de plaagdieren genoemd.

Hinder door knaagdieren en insecten

Knaagdieren zijn vaak dragers van besmettelijke ziekten en kunnen tevens heel wat schade veroorzaken aan uw gebouw en goederen & hinderen u en uw medewerkers.

Ook insecten vormen een vervelend probleem in uw organisatie en omgeving. Hoewel ze niet altijd direct schadelijk zijn voor de gezondheid bezorgen ze niet enkel u, maar ook uw medewerkers overlast. Niet ingrijpen betekent een regelrechte plaag met schade en ontevreden klanten als gevolg.

De combinatie van de verandering van het klimaat en de gedragingen van mensen zijn de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van plagen. Steeds meer verschijnen er reportages in de media betreft de toenemende overlast van muizen, ratten maar ook andere plagen.

Corona lock-down

Tijdens de corona lock-down waren vele zaken waaronder restaurants gesloten. Als een kolonie ratten en muizen plots geen voeding meer kan vinden krijgen ze honger en gaan op zoek naar een andere plaatsen om voedsel te vinden.

Ongedierte vormt een risico voor de volks- en diergezondheid en voedselveiligheid. Maar kan ook schade aanrichten aan installaties en bekabelingen. Hier is ook belangrijk dat er wordt ingezet op preventie en monitoring, om zo de risico’s voor de volksgezondheid te beperken.

Wij als de moderne ongediertebestrijdingsfirma streven mee naar een plaagdiervrije omgeving voor onze klanten en burgers.

Tot slot zijn wij trots op onze helden die dagelijks instaan om de plaagdieren te voorkomen en te bestrijden.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900