World Pest Day 2022

Persbericht

Op 6 juni is het 'World Pest Day', of ‘Wereld Plaagdierendag’. Het doel van deze dag is om mensen ervan bewust te maken hoe plaagdierbeheersing helpt om de kwaliteit van het leven voor ons en onze dierbaren te behouden. Er wordt geschat dat 900 miljoen soorten insecten plaagdieren kunnen zijn. Een plaag is elk dier of elke plant die een schadelijk effect heeft op mensen, hun voedsel of hun leefomstandigheden.

Bewustzijn

Deze dag biedt een mooie gelegenheid om het bewustzijn te vergroten van de mogelijke risico’s die gelinkt zijn aan plaagdieren zoals kakkerlakken, muizen, ratten, muggen en vliegen.

Een van de hoofddoelen van Wereld Plaagdierendag is om het welverdiende respect te krijgen voor de wereldwijde ongediertebestrijdingsindustrie. Tegelijkertijd ook een gesprek op gang brengen en nieuwe manieren van denken in gang zetten om positieve veranderingen in de volksgezondheid te bewerkstelligen.

Schade

Knaagdieren zijn vaak dragers van besmettelijke ziekten en kunnen tevens heel wat schade veroorzaken aan uw gebouw en goederen & hinderen u en uw medewerkers.

Ook insecten vormen een vervelend probleem in uw organisatie en omgeving. Hoewel ze niet altijd direct schadelijk zijn voor de gezondheid bezorgen ze niet enkel u, maar ook uw medewerkers overlast. Niet ingrijpen betekent een regelrechte plaag met schade en ontevreden klanten als gevolg.

De combinatie van de verandering van het klimaat en de gedragingen van mensen zijn de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van plagen. Steeds meer verschijnen er reportages in de media betreft de toenemende overlast van muizen, ratten maar ook andere plagen.

Ongedierte vormteen risico voor de volks- en diergezondheid en voedselveiligheid.Maar kan ook schade aanrichten aan installaties en bekabelingen. Hier is ook belangrijk dat er wordt ingezet op preventie en monitoring, om zo de risico’s voor de volksgezondheid te beperken.

Voorkom samen overlast van plaagdieren

Dierplagen vormen een risico voor de volks- en diergezondheid en leiden tot een slechte hygiëne. Wij helpen u graag om gezondheidsrisico’s en schade te voorkomen.

Wij als de moderne ongediertebestrijdingsfirma streven mee naar een plaagdiervrije omgeving voor onze klanten en burgers.

Tot slot zijn wij trots op onze helden die dagelijks instaan om de plaagdieren te voorkomen en te bestrijden.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900