spinnen in huis

Heb jij spinnen gespot?

Blogartikel

Spinnenprobleem in uw gebouw?

U heeft de laatste tijd vast meer spinnen aangetroffen in uw huis en tuin, bengelend aan uw ramen. Plots lijkt het alsof onze omgeving overspoeld wordt door spinnen. De zachte winter en overvloed aan voedsel tijdens de zomer zou daar een verklaring voor zijn. Maar zijn er ook echt meer spinnen?

Augustus & september zijn spinnenmaanden

We mogen ons hart ophalen, er zijn dit jaar niet noodzakelijk meer spinnen dan vorig jaar, wij lijken gewoon aan een kortetermijngeheugen te lijden. De jongen hebben zich de afgelopen maanden gevoed met insecten die in huis zitten en eind augustus worden ze volwassen. Hun volgroeide postuur en grotere webben vallen meer op. Nu het paarseizoen is aangebroken en de jongen geslachtsrijp zijn, verlaten de mannelijke spinnen hun schuilplaats en gaan ze zoek naar een partner in een nieuwe omgeving. De vrouwtjes blijven op hun plaats,dit doen ze om inteelt te vermijden.

Elk jaar zou er een zogenaamde spinneninvasie op komst zijn, maar in feite blijft de populatie spinnen stabiel. Het kan weleens voorvallen dat spinnen zich sneller ontwikkelen door warmere temperaturen in de kamer, maar om dezelfde reden kunnen ze ook een stuk kleiner zijn. De grote reden voor paniek is ons kortetermijngeheugen, we lijken hun talrijke aanwezigheid telkens te (willen) vergeten waardoor verbazing opnieuw de kop opsteekt.

Een spin gespot?

Trap het beestje niet meteen plat, een spin in huis is weldegelijk nuttig. Ze ruimen vervelende insecten uit de weg, wat ons heel wat minder muggenbeten oplevert. Onze achtpotige vrienden naar de tuin verhuizen, is ook niet meteen de beste oplossing: een nieuw habitat reduceert hun overlevingskansen.

Beste advies: Loop de spin gewoon voorbij, jouw geheugen doet de rest!

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900