mieren in huis

Wanneer zijn mieren opnieuw actief?

Blogartikel

Zwarte mieren buitenshuis houden?

Zwarte mieren buitenshuis houden, is vrij eenvoudig. Eerst en vooral is het zaak schoon te maken en de geursporen die mieren achterlaten voor hun soortgenoten, te verwijderen. De plaag van zwarte mieren is het grootst in de lente, wanneer ze ontwaken uit hun winterslaap. Blijft het langer koud, dan worden de mieren ook later wakker.

Om bezoek van zwarte mieren te voorkomen en binnenshuis alles netjes te houden, is het aangewezen iets zoets zoals confituur buiten achter te laten. Eens de mieren binnen zitten, is het plaatsen van mierendozen doeltreffend.

Een zwarte mier die voedsel vindt, verspreidt die boodschap door het achterlaten van een geurspoor helemaal tot aan de mierenkolonie. Dit betekent dat de andere mieren langs dezelfde weg naar binnen kunnen en dat het aantal mieren op weg naar al dat lekkers in een mum van tijd zal aangroeien.

Het probleem proberen oplossen door jacht te maken op de mieren en ze te doden, is geen oplossing. Veel belangrijker is het om te voorkomen dat ontwakende mieren voedsel vinden. Het huis schoon houden is daarvoor de beste manier, zegt de Anticimex-specialist.

Mieren binnen?

Zijn mieren er toch in geslaagd binnen te dringen, dan zijn volgende tips nuttig:

  • Mieren houden van een vochtige omgeving. Herstel daarom waterlekken en verwijder vocht nabij funderingen.
  • Controleer en herstel deurframes en gaten in muren en plaats fijn gaas over verluchtingsgaten, zodat mieren niet makkelijk naar binnen kunnen.
  • Zet het afval regelmatig buiten, stofzuig geregeld en veeg stof weg met een vochtige doek.
  • Kijk of nergens zoetigheden zoals suiker, frisdranken, kruimeltjes of voeding voor huisdieren zijn gemorst.
  • Verwijder of snoei struiken onmiddellijk naast het huis. Mieren vertoeven vaak op dergelijke plaatsen omwille van de aanwezigheid van bladluizen en de honingdauw die deze produceren.
  • Om mieren helemaal kwijt te geraken, is het nodig het nest zelf te vinden. De mierenkolonie bevindt zich vaak onder platen, stenen, enz. Plaats honing of siroop in de nabijheid van het nest.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900