Veilig en ongediertevrij barbecueën

Blogartikel

Ontdek hier hoe je veilig en ongediertevrij kan barbecueën?

De bourgondische Belgen halen massaal de barbecues boven met dit prachtige zomerweer. Aansteken, grillen en gezellig tafelen kunnen we erg goed. Het enige wat ons niet lijkt te lukken is de insecten weghouden van ons eten. Essentieel is ook de voedselveiligheid in acht te nemen wanneer u barbecuet. Recent Nederlands onderzoek toont aan met steekproeven in supermarkten dat er barbecuepaketten met bedorven vlees en bacteriën verkocht worden.

Hoe kan u veilig barbecueën?

  1. Inspecteer vlees even voor aankoop (kleur/geur/houdbaarheidsdatum) of ga langs bij een vertrouwde slager
  2. Haal het vlees en de vis zo kort mogelijk voor het grillen uit de koelkast.
  3. Serveer geen rauwe burgers of worsten, een niet-doorbakken steak kan dan weer wel. Rauw vlees kan bacteriën bevatten.
  4. Laat rauw vlees en vis niet met elkaar in aanraking komen, alsook rauw en bereid vlees.
  5. Gebruik verschillende vorken tijdens het barbecueën zodat de bacteriën niet van rauw naar gebakken vlees worden overgebracht.
  6. Zorg ervoor dat de BBQ-rooster proper is. De E-Coli bacterie kan tot een maand overleven op de rooster. Een goede tip om de eerste vuiligheid te verwijderen: gebruik een citroen.
  7. Laat het gekookte voedsel nooit langer dan 2u op de tafel uitstaan (bij 32° 1u).
    Gril uw vlees niet allemaal in één keer, zodat er slechts een beperkte hoeveelheid op tafel staat die niet bederft. Op deze manier geniet je langer van uw barbecue en heb je geen overvol gevoel!

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900