Hommels

Een hommel is makkelijk te onderscheiden van alle bovenstaanden door zijn mollige en harige lichaam. Hij heeft een zwart-oranje-wit of een zwart-geel-wit lichaampje en korte voelsprieten. Hommels bevinden zich het meest rondom bloemen of struiken want ze voeden zich met nectar & stuifmeel.

Hun nest bevindt zich dan ook altijd rond bloemen, dit voor de bestuiving.

Bepaalde hommels worden ook speciaal gekweekt voor de bestuiving van tomaten, paprika, aubergines, meloen, aardbei, enz. Een hommel is goed bestand tegen lagere temperaturen, dit maakt ze belangrijke bestuivers voor landen zoals Noorwegen & Zweden.

Een kolonie hommels sterft elk najaar, enkel de bevruchte jonge koninginnen overwinteren. Ze gebruiken meestal hun nest maar één keer want de nesten worden vaak geteisterd door nestparasieten en vijanden die snel hun weg terugvinden.

De vrouwelijke hommels hebben een angel maar gebruiken die haast nooit, enkel bij bedreiging van zichzelf en het nest. De steek van de hommel is ongevaarlijk, tenzij je allergisch bent. Er zouden een 30-tal soorten hommels voorkomen in België.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900