data gedreven pest control

Gissen is niet goed genoeg: 3 redenen om datagedreven ongediertebestrijding te kiezen

Blogartikel

Ongediertebestrijding hoeft geen giswerk meer te zijn.

Ongedierte kan enorme economische verliezen veroorzaken voor FMCG food retailers en producenten en in het huidige klimaat is gissen echt niet goed genoeg meer. Wat vroeger een hygiënefactor was, wordt steeds meer gezien als 'bedrijfskritisch' - een essentieel onderdeel van het besluitvormingsproces van een voedingsbedrijf van morgen.

Datagedreven ongediertebestrijding zoals Anticimex Smart kan bedrijven helpen om een meer veerkrachtig, veiliger en toekomstgerichter bedrijf op te bouwen. Hier zijn drie goede redenen om over te stappen op een datagedreven aanpak voor ongediertebeheersing in de fast moving consumer goods sector.

1. Anticimex Smart systemen detecteren ongedierteproblemen vroegtijdig

Digitale transformatie staat centraal in veel bedrijven, met automatisering, IoT, connected en datagedreven oplossingen die voedingsproducenten in staat stellen de concurrentie voor te blijven.

Dit kan magazijnen en faciliteiten echter ook kwetsbaarder maken voor ongedierte, omdat er veel minder mensen ter plaatse zijn. Ongedierte kan technische kabels doorkauwen, het hele productieproces verstoren en een risico vormen voor de veiligheid op de werkvloer.

Een intelligent ongediertebestrijdingssysteem zorgt voor vroege detectie en verhoogt de efficiëntie van de werkzaamheden. Anticimex Smart Pest Control detecteert ongedierte met behulp van sensoren en vangt ze met behulp van gifvrije methoden. Dit zorgt voor 24/7 toezicht en gemoedsrust en beperkt het risico op besmetting.

2. Datagedreven ongediertebestrijding helpt bedrijven aan de regelgeving te voldoen

De pandemie heeft ertoe geleid dat de regelgeving in een toch al sterk gecontroleerde sector nog verder is aangescherpt. Consumenten zijn ook op zoek naar transparantie rond hygiënevraagstukken. Ongedierte kan tot 200 bekende ziektes verspreiden - 'goed genoeg' is zeker niet voldoende als het gaat om ongediertebestrijding!

Anticimex Smart biedt analyse van de situatie en kan data exporteren voor een externe partij, zoals een controle-orgaan bv. FAVV. Het biedt eenvoudige documentatie die rapportage en audits vereenvoudigt, zodat u zich kunt richten op de rest van uw bedrijf.

3. Het is duurzamer en beperkt verspilling tot een minimum

Bedrijven in de voedingsdetailhandel en -productie moeten de voedselverspilling beperken en de strengere voorschriften inzake biociden vóór blijven. Elk jaar besmetten en vernietigen ratten wereldwijd genoeg voedsel om 200 miljoen mensen te voeden.

Het verband tussen voedselverspilling en het terugroepen van producten wordt vaak genegeerd, maar biologische besmetting door ongedierte is de meest voorkomende reden voor het terugroepen van producten. Dit vormt niet alleen een enorm financieel risico, het kan ook de relatie met een klant maken of breken. 21% van de mensen die het slachtoffer waren van een terugroepactie, zou nooit meer een product van dezelfde fabrikant kopen.

Een belangrijke manier om verspilling en het terugroepen van producten tot een minimum te beperken en zo de klantrelatie in stand te houden, is door ongedierte buiten de deur te houden. Het implementeren van een intelligent ongediertebestrijdingssysteem zoals Smart kan al binnen enkele dagen voor verbeteringen zorgen.

Het is tijd om uw detailhandel of voedingsindustriebedrijf klaar te stomen voor de toekomst en ervoor te zorgen dat ongedierte uw succes niet in gevaar brengt.

Anticimex is op een missie om ongediertebestrijding naar een hoger niveau te verheffen - de Next Generation Pest Control. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over Anticimex Smart Pest Control voor uw bedrijf.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900