Hoe kunnen uw werknemers helpen bij ongediertepreventie op de werkplek ?

Blogartikel

Ontdek hier hoe je de kans op een infestatie kan minimaliseren.

Het Anticimex team is professioneel opgeleid in het voorkomen en bestrijden van ongedierte bij bedrijven in allerlei sectoren. Voor elke organisatie werken wij een ongediertepreventieplan op maat uit dat volgens het Integrated Pest Management-principe ontworpen is. Dit betekent dat onze technici de focus leggen op preventie en duurzame oplossingen. Hierbij kunnen wij natuurlijk wel wat hulp gebruiken van uw werknemers bij het signaleren van ongedierte of onhygiënische situaties. Op deze manier kunnen wij de kans op een infestatie minimaliseren.

Elke sector of industrie wordt vaak geplaagd door een specifiek insect of knaagdier maar algemeen kunnen we stellen dat dit meest voorkomende soorten ongedierte in bedrijven zijn:

  • Knaagdieren: vaak gerelateerd aan bedrijven die voeding verwerken, verkopen of serveren, maar eigenlijk komen muizen & ratten overal voor waar ze makkelijk onderdak vinden en er voedsel en water is.
  • Voorraadinsecten: dit zijn kevers of motten die op specifieke voedingsstoffen, textiel of andere natuurlijke/organische producten afkomen.
  • Kakkerlakken, vliegen en mieren: ongeacht het soort sector, de kakkerlak, vlieg of mier vindt altijd zijn weg naar binnen als er voldoende voedsel aanwezig is en er geen proofing aanwezig is.
  • Vogels: worden vaak aangetrokken tot bedrijven actief in de voedingsindustrie maar ook tot opslagloodsen waar er voldoende nestgelegenheid en voedsel is.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900