vacatures anticimex

Van Storemanager assistent tot Field Technician

Blogartikel

Hoe heb je Anticimex leren kennen?

Ik was op zoek naar een nieuwe baan, een andere type werkomgeving dan de retailsector waar ik werkzaam was als assistent storemanager. Ik had een MBTI-cursus genomen – een training die mij inzicht gaf in andere persoonlijkheden maar ook die van mezelf. Zo ben ik mij gaan oriënteren en mijn opties verkennen om te zien wat er mogelijk was voor mij.

Het was eigenlijk mijn vrouw die mij op deze job wees. Ze dacht vast, hé ongedierte dat is iets voor Nathan! Grapje. De jobomschrijving vond ze wel bij mij passen en eerst dacht ik, hé vreemd – zou dat wel iets voor mij zijn?

Maar ik besliste mij open te stellen voor alles wat op mijn pad kwam en ben ik langsgekomen voor een kennismaking. Dat eerste gesprek met David en Els is mij heel goed bevallen. Vervolgens ben ik gestart op 14 februari en heb een liefdevolle, verwelkomende eerste week gehad...

Had je al enige kennis van dieren ervoor?

Een beetje, ik hield vroeger 2 jaar tamme ratten als huisdier dus wist ik al iets over die verberg- en klimcapaciteiten en de geur van hun urine herkende ik ook wel al...

Gezien ik een diploma Farmaceutisch Technisch Assistent op zak heb, weet ik wel ook wel het één en ander over gif, antigif en zo ook over rodenticiden (anti coagulentia). Deze leerstof maakte deel uit van ons lessenpakket. Geen totale leek dus...

maar nog geen ervaring in het vak...?

Nee, dat niet, ik zag in de supermarkt weleens iemand langskomen maar meer niet. Ik wist niet of het iets voor mij zou zijn maar ondertussen heb ik al van de voorbije tijd genoten. De opleiding en het delen van ervaringen met collega’s is zeker interessant.

Het is veel meer dan ‘bakjes controleren’, wat sommigen zouden aannemen. Het voelt fijn om op ontdekking te gaan en alle diersoorten te leren kennen. Het zijn eigenlijk pas plaagdieren als ze binnen of in de nabije omgeving overlast veroorzaken.

Word je begeleid door iemand?

Ja, iedereen krijgt een peter of meter bij de start, bij mij is dat Kim. Ik word heel goed begeleid, samen zijn we al veel op pad geweest in West-Vlaanderen. Omdat ik oorspronkelijk van Meise (Vlaams-Brabant) ben vragen heel wat klanten dan, “van waar zijt gij” – ook al woon ik hier nu al tien jaar 😉 Het West-Vlaams dialect ben ik nog niet helemaal meester.

Wat vind je tot nu toe het leukste aan de job?

Als je een overlastsituatie kan oplossen en de klant actief meestapt in het IPM-verhaal. Als ze spontaan komen melden dat ze jouw advies opgevolgd hebben en nu een positief resultaat zien. Dat is fijn om te horen!

Omgekeerd is het soms moeilijk als de klant het advies niet wil of kan opvolgen. Dan moet je weer op zoek naar een andere oplossing – het probleem vanuit verschillende invalshoeken aanpakken.

Hoe zou je Anticimex als werkgever omschrijven?

Een ondersteunende en vooruitstrevende werkgever. Het onboardingprogramma, de opleiding en de collega’s zorgen voor een goede start. Daarnaast willen ze écht harmonieus samen groeien als bedrijf, daarvoor moeten de medewerkers ook mee-evolueren.

Wat zou je zeggen tegen nieuwe kandidaten die Pest Control niet meteen de meest aantrekkelijke industrie vinden?

Ik zou iedereen aanraden de mogelijke vooroordelen aan de kant te schuiven bij het lezen van de functieomschrijvingen. Kom zien wat Anticimex te bieden heeft en ervaar on the job of het jouw ding is. Dit vak kan je niet leren op school, je leert gaandeweg.

Je komt op plaatsen waar anderen enkel tijdens de Openbedrijvendag binnen mogen, je bent op de baan, je ontmoet zo veel leuke mensen… Als ik samen met mijn klant, een hygiënische en ongediertevrije omgeving kan creëren, geeft dat mij zeker voldoening.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900