ongedierte in bedrijf

Is ongedierte de ultieme PR-nachtmerrie voor jouw bedrijf?

Blogartikel

Ongediertebestrijding klinkt misschien banaal maar is cruciaal.

Vooral voor bedrijven actief in allerlei sectoren, voedingsproducenten, warehousing en logistieke of farmaceutische bedrijven. Deze laatste zijn zeer kwetsbaar voor aanvallen van knaagdieren, kakkerlakken en insecten in opgeslagen producten (motten, kevers), die allemaal de voorraad kunnen ruïneren, een enorm omzetverlies kunnen veroorzaken en de reputatie van een merk kunnen vernietigen.

Fast moving consumer good bedrijven bieden gewoonlijk alles wat een plaagdier zoekt: grote hoeveelheden voedsel ter plaatse, overvloedige watertoevoer en plekken waar plaagdieren zich kunnen verstoppen en vermenigvuldigen. De toegang is ook vaak gemakkelijk, met een constante stroom van goederen, transport en klanten die hen een directe route naar de faciliteit bieden.

Hoe groot moet de opening zijn? Rat vs. muis

Ongedierte kan onherstelbare schade aanrichten

Een ongedierteplaag kan slecht nieuws zijn voor de reputatie van een merk. Zelfs een eenmalig en geïsoleerd voorval kan klanten voor lange tijd weghouden. Ongedierte kan tot 200 bekende ziektes overbrengen, waaronder Salmonella en e.Coli; een risico voor de volksgezondheid dat ertoe kan leiden dat een bedrijf niet voldoet aan de regelgeving voor hygiëne & voedselveiligheid en niet door controles komt.

In een worst case scenario kan slecht uitgevoerde ongediertebestrijding leiden tot de sluiting van een FMCG-bedrijf of logistiek center. Zelfs als dit niet gebeurt, kunnen er enorme kosten voor het bedrijf ontstaan door bedorven producten, plus reparaties aan beschadigde infrastructuur zoals doorgeknaagde elektriciteitskabels en machines.

De Smart vallen vangen ongedierte met behulp van gifvrije methoden, terwijl het innovatieve sensorsysteem nieuwe plagen detecteert en de informatie terug communiceert naar de Smart Hub. Door de boxen 24/7 te monitoren, kan ons team een beeld vormen van de situatie en indien nodig verdere actie ondernemen.

Anticimex Smart Pest Control wordt al gebruikt door toonaangevende FMCG's in België en is een transparante oplossing met meetbare resultaten. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen en de reputatie van uw merk te beschermen.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900