Anticimex trekt de groene kaart & gaat voor een duurzame ongediertebeheersing

Persbericht

Sinds meer dan 100 jaar is Anticimex, een van oorsprong Zweeds bedrijf, actief in de preventie en bestrijding van ongedierte. De voorbije jaren leidden tal van overnames en fusie-operaties er toe dat het bedrijf - met Belgische hoofdzetel in Roeselare - uitgroeide tot marktleider in digitale pest controle, met een sterke ecologische ondertoon.

Aankoop van een cargofiets

Een volgende stap naar een duurzame onderneming is gezet met de aankoop van een cargofiets voor enkele van de techniekers. Op die manier kunnen zij hun job in “verkeersvolle” gemeenten en steden per fiets uitvoeren. Door het aan de kant zetten van de wagen worden de werknemers ook fit gehouden. Ook het wagenpark bestaat deels uit wagens op CNG wat zeer zuinig en milieuvriendelijk is. Op die manier probeert Anticimex de CO2-uitstoot te beperken tot een minimum en bij te dragen tot een beter milieu.

Dries, technieker bij Anticimex is alvast enthousiast. “Het is een plezier om met de cargofiets rond te rijden. Ik ben verantwoordelijk voor Brugge en omstreken, met de fiets kom ik op een vlotte en milieuvriendelijke manier bij onze klanten. Met de bakfiets kan ik het nodige materiaal meenemen en bij de klant parkeren. Tot slot spaart me dit een abonnement bij de fitness uit’ lacht Dries.

Anticimex is graag de voortrekker van een duurzame ongediertebeheersing.

Anticimex zet steeds in op IPM (Integrated Pest Management) waarbij ze het gebruik van bestrijdingsmiddelen willen beperken. Ze zijn gespecialiseerd in preventief werken met de gezamelijke ambitie om omgevingen te creëren die ongediertevrij zijn. Door gebruik te maken van hun ervaring en verschillende methoden, kijken ze naar de oorzaak van het probleem en geven ze advies over waar mogelijke problemen in de toekomst kunnen voorkomen worden. Deze aanpak resulteert in minder problemen en een efficiëntere dienstverlening.

Anticimex SMART

Anticimex zet verder in op Anticimex Smart. Dit is een digitaal, intelligent systeem dat uw bedrijf 24/7 monitort en beschermt tegen mogelijke indringers zonder gif te gebruiken. Door constante bescherming te bieden en onmiddellijk over te gaan tot actie, voorkomen ze infestaties op een milieuvriendelijke manier.

De ‘SMART’ Pest Control-aanpak start met een grondige inspectie van de staat van het gebouw, met ook aandacht voor hygiëne. De omstandigheden, waarin knaagdieren gedijen (voedsel te vinden, schuil- en ontwikkelingsplaats) worden afgedicht/weggenomen. Indien er zich toch een infestatie probleem voordoet, zoeken ze verder naar de oorzaak en proberen ze dit op een mechanische manier op te lossen. Pas indien dit niet lukt, wordt er gebruik gemaakt van een toxisch product.

Bij insecten, zoals bijvoorbeeld de bedwants, wordt de voorkeur gegeven aan warmtebehandelingen, met deze techniek worden alle ontwikkelingsstadia (van eitjes tot volwassen insecten) uitgeroeid. Op die manier komen er geen chemicaliën aan te pas.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900