Duurzame ongediertebestrijding met Smart Pipe in Butzbach

Rapport

In de toekomst zullen de stad Butzbach en het afvalwaterbedrijf (EAB) de Anticimex Smart Pipe op strategische plaatsen gebruiken om ratten in het rioolsysteem te bestrijden.


De vallen zullen aanvankelijk gedurende één jaar op 40 plaatsen in het stadscentrum van Butzbach worden geplaatst. Men vermoedt dat hier de meeste ratten voorkomen als gevolg van de bevolkingsdichtheid en de hoeveelheid rioolwater.

Geen giswerk of gifgebruik met Anticimex Smart ongediertebestrijding

Met traditionele methoden, zoals bestrijding met gif, blijft het gissen. Bovendien is het gebruik van vergif in de riolering voortaan alleen toegestaan onder voorwaarden. Daarom vertrouwt Martin Weber, adjunct-hoofd operaties bij de EAB, nu op de Smart Pipe.

Aan de ene kant kan het worden gebruikt voor strategische controle. Dit betekent dat de ratten worden gedetecteerd door sensoren en nadien afgevangen worden. De activeringsprocessen worden digitaal doorgestuurd naar het Anticimex datacentrum. Als de rattenval gedurende een bepaalde tijd niet wordt geactiveerd, kan hij worden verplaatst. Anderzijds werkt de val volledig zonder het gebruik van gif. Hierdoor komt er geen gif in de waterkringloop terecht - goed voor mens en natuur.

Minimaal onderhoud Anticimex Smart Pipe

Om de drie maanden krijgen de Smart Pipes een onderhoudsbeurt, waarbij de batterij wordt vervangen, de sensoren worden gekalibreerd en de rioleringsval wordt doorgespoeld.

Het perspectief is om de vallen in de riolering te plaatsen op data gebaseerde plaatsen in de stad. De start is nu in het centrum van de stad.

Bron: Butzbacher Zeitung - In Butzbach Rattenbekämpfung mit modernster Technik gestartet

Smart Rioleringsval

smart rioleringsval

Hoe werkt de Anticimex Smart Pipe?

Overlast van ratten hoeft niet langer een probleem te zijn in uw gemeente of waterschap. De rioleringsval is de milieuvriendelijk, digitale oplossing die ratten aanpakt bij de bron; het riool. Deze gepatenteerde val wordt door Anticimex wereldwijd op grote schaal toegepast voor het beschermen van steden tegen de risico’s van ratten.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900