Leven er meer insecten in luxewoningen?

Rapport

Amerikaans onderzoek toont aan dat er vaak veel meer insecten leven in luxewoningen dan in goedkopere woningen.

Er zouden gemiddeld zo’n 150 insecten doorheen de luxueuze woning kruipen en vliegen, terwijl in goedkope woningen gemiddeld maar zo’n 50 insecten leven. Met de omvang van de woning heeft het alvast niets te maken, maar met wat dan wel?

Er wordt vaak foutief verondersteld dat ongedierte alleen op exotische plaatsen leeft en wij er vooral op vakantie mee geconfronteerd worden zoals die vieze kakkerlak in de badkamer van jouw Aziatische suite. Maar niets is minder waar, onze woning is een heuse biotoop. We worden in feite altijd omringd door wildlife, en in het bijzonder door insecten. We merken het gewoon niet op.

Dit verklaart nog steeds niet waarom insecten nu net in duurdere woningen leven. Het grotere aantal en de verschillende soorten planten zouden de boosdoener zijn. Hoe meer soorten planten, hoe groter de diversiteit in jouw huis. De onderzoekers stellen toch gerust, “veel van deze soorten zijn volstrekt ongevaarlijk”.

Heeft u ook insecten gespot in uw woning? Wij helpen u graag het ongedierte bestrijden. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900