Vlooien bestrijden

Wat kan ik zelf ondernemen om vlooien te vermijden?

Zelf kan je goed en hard stofzuigen, met extra aandacht voor tapijten, zetels, bedden, plinten en kieren. Alle stoffen, kussens, handdoeken en beddengoed heet wassen (indien mogelijk 50-90°), dit overleven de larven of poppen niet, vergeet ook de kledij niet. Klop en schud alles stevig uit en herhaal het stofzuigen en wassen meermaals om de hardnekkige vlooien te bestrijden.

Natuurlijk dient u ook de huisdieren die geïnfesteerd zijn met vlooien te behandelen met voorgeschreven producten die u kan verkrijgen bij de apotheek. Dit kan u ook op geregelde tijdstippen preventief doen.

Vlooien blijven actief tijdens de herfst en de winter

Wij gaan er vaak valselijk vanuit dat vlooien vooral tijdens de zomer overlast veroorzaken, niets is minder waar. Ook tijdens de herfst en winter blijven de vlooien actief zolang de omgeving gunstig blijft en er een voedselbron is.

Buiten in de kou zouden ze afsterven maar wij creëren optimale leefomstandigheden door onze centrale verwarming aan te zetten en de huisdieren binnenshuis te houden. Dit mondt snel uit in een vicieuze cirkel.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900