vogelwering plaatsen tegen overlast

Hoe vogels uw bedrijf schade kunnen toebrengen

Blogartikel

Een geverderde nachtmerrie...

Veel bedrijfseigenaren proberen het probleem zelf op te lossen, maar dit kan heel wat tijd, materiaal en geld kosten - en dan uiteindelijk ineffectief blijken. Professionele vogelwering diensten kunnen u kostbare tijd en geld besparen. Anticimex denkt actief mee over onopvallende oplossingen tegen vogeloverlast die tevens de structurele integriteit van uw bedrijfsgebouw beschermen.

Welke overlast veroorzaken vogels voor bedrijven?

#1 fysieke schade aan eigendommen

Vogels zijn verantwoordelijk voor verschillende type schade. Ze kunnen dakpannen losmaken en toegang krijgen tot dakruimtes, waardoor schade aan de isolatie ontstaat. Nesten kunnen ook dakgoten en afvoerkanalen blokkeren, wat kan leiden tot overstromingen. Deze laatste kunnen broedplaatsen worden voor insecten (bloedluizen, mijten, museumkevers,..) en leiden tot interne lekken, verrot hout en corrosie. Ze kunnen ook voedselproducten vernietigen.

Vogels houden ook van de schaduw en bescherming die zonnepanelen bieden. Ze kunnen echter ernstige schade toebrengen aan de bedrading en de dure panelen ruïneren.

duivenpoep schade gebouw

#2 Vieze uitwerpselen

Vogels kunnen een overvloedige hoeveelheid uitwerpselen produceren! Dit kan een lelijke vlek zijn op uw bedrijfsgebouw of ramen, plus verfwerk en andere bouwmaterialen aantasten. Vogelpoep staat er ook bekend dat het voertuigen beschadigt.

#3 Ziekte en slechte hygiëne

Uw klanten zijn zich nog nooit zo bewust geweest van goede hygiëne als in 2022! Vogels kunnen een hele reeks ziekten verspreiden. Hun uitwerpselen bevatten bacteriën, virussen en parasieten zoals Salmonella en E.Coli. Besmetting van voedsel, oppervlakken en goederen kan gevolgen hebben voor de gezondheid van uw werknemers en klanten, en kan bovendien reputatieschade veroorzaken.

Vogels kunnen in hun veren en nesten ook insecten en mijten meedragen, die zich vervolgens in uw ruimte kunnen verspreiden. Ze trekken aasetende insecten aan, zoals motten, vliegen, kevers en mijten, die bij uitstek geschikt zijn om voorraadgoederen aan te tasten.

#4 Agressief gedrag

Ten slotte kunnen sommige vogels agressief worden - vooral in het broedseizoen! Eksters en meeuwen zijn bijzonder beschermend voor hun jongen. Als vogels op gebouwen mogen nestelen, kunnen ze een gevaar vormen voor uw werknemers, klanten of voorbijgangers.

meeuwen probleem kust

Wat zijn betaalbare oplossingen voor een vogelprobleem?

Anticimex heeft onopvallende vogelweringsystemen voor elk gebouw en op maat van elke situatie. Allereerst zullen onze vogelweringexperten een analyse van uw locatie uitvoeren om de activiteit, mogelijke schuilplekken en aanwezige nesten te lokaliseren. Vervolgens zullen we een op maat gemaakte oplossing voorstellen (geluid, eagle eye, vogelnetten, draden,...) waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900