proofing van uw bedrijfsgebouw

Ongediertepreventie of wering voor uw bedrijfsgebouw

Blogartikel

Professionele ongediertepreventie is geen luxe.

Het is een noodzaak, net zoals uw verzekering. Ongedierte die hun weg vindt naar uw bedrijf kan potentieel heel wat schade aanrichten. Het is belangrijk uw gebouw te wapenen hiertegen en dat begint bij proofing en wering. Wij zetten even de feiten en de gevaren op een rijtje.

Gevaren van muizen en ratten

Kilometers elektrische bedrading in uw gebouw zijn verleidelijk voor de ongelooflijk sterke tanden van muizen en ratten. Knaagdieren slijpen hun tanden hieraan en kauwen de bedrading door, waardoor deze bloot komt te liggen, wat kan leiden tot ernstig brandgevaar.

Muizen en ratten staan ook bekend om hun mogelijke besmetting met ziekten. Ze kunnen ziektes verspreiden door hun behoefte overal te doen, voedsel en water te besmetten of door parasieten op hun huid zoals vlooien of mijten in huis te brengen.

Knaagdieren worden beschouwd als plaagdieren voor de volksgezondheid vanwege hun vermogen om ziekteverwekkers te verspreiden. Enkele voorbeelden van ziektes die door plaagdieren verspreid worden zijn muizentyfus, salmonella, dysenterie, Hanta virus, histoplasmose,... om er maar een paar te noemen.

kakkerlakken bestrijden

Gevaren van kakkerlakken

De kakkerlak heeft een welverdiende reputatie om zware omstandigheden te kunnen doorstaan. Daarom is het belangrijk om ongedierte-experten te laten komen om er komaf mee te maken zodra u de eerste signalen herkent.

Veel huiseigenaren denken dat het enige wat ze hoeven te doen om van hun kakkerlakkenprobleem af te komen, is ervoor te zorgen dat er geen voedselresten meer rondslingeren in huis. Of wat gif te sprayen. Dat is echter niet genoeg. Een kakkerlak kan gemakkelijk weken leven zonder te eten en de eitjes zijn resistent tegen sprays.

Een kakkerlak reist ook uiterst gemakkelijk van het ene appartement naar het andere of wisselt via elektriciteitsleidingen van verdieping. Zo is een verspreiding snel gebeurd. Grijp meteen in en verwittig buren om ook alert te zijn.

Gevaren van bedwantsen

Gebouweneigenaars denken dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over bed bugs als hun gebouw geen appartementencomplex is. Echter kunnen bedwantsen in veel meer dan alleen matrassen overleven. De kleine bloedzuigende insecten leven in auto's of vrachtwagens, sofa's, stoelen, computers, stopcontacten en muren...

Ze komen onopgemerkt binnen via zakken, boekentassen, aktetassen, transport en goederen, enz. Daarom is het belangrijk een goed ongediertepreventieprogramma in voege te hebben om ongedierte een stap voor te zijn.

Menig hoteleigenaar heeft al te maken gehad met bedwantsen, van sterrenzaak tot hostel. Ze komen niet opmerkelijk meer of minder voor in het éne dan het andere etablissement. Ze tonen geen voorkeur. Toch kan één slechte recensie over uw hotel of zaak al snel tot imagoschade en bijgevolg financiële schade leiden. Laat u dus niet verrassen en kies voor preventie.

hittebehandeling bedwantsen

Ze zijn moeilijk kwijt te raken om ten minste 2 redenen

  • Ze zijn piepklein waardoor een ongeoefend oog ze vaak niet opmerkt tot het een plaag is, bovendien worden ze ook vaak verward met ander ongedierte (mijt, vlo, kevertjes...)
  • Ze zijn oersterk, ze kunnen zich maandenlang verbergen zonder voedsel of water. Doorheen de jaren hebben ze zich ook resistent gemaakt tegen allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Een hittebehandeling is de beste manier om er komaf mee te maken.

Proofing of bouwkundige wering

Het is belangrijk uw gebouw van 'proofing' te voorzien, of bouwkundige wering. Dit betekent de mogelijke ingangen van uw huis af te sluiten voor ongedierte, dit kan met behulp van gaas, bijenbekjes, afsluitende pasta, een gelkit, borstels onder deuren... Een ongediertebedrijf raadplegen wanneer uw gebouw in opbouw is, is een goed idee voor een slimme start.

Bespaar niet op ongediertepreventie

Als het op ongedierte aankomt, is het noodzakelijk om uw reputatie, merkimago, werknemers en gasten te beschermen met de juiste ongediertepreventie. Anticimex heeft bijna 100 jaar ervaring in het helpen van commerciële vastgoedeigenaren om hun gebouwen ongediertevrij te houden.

Met Anticimex bent u professioneel omkaderd en klaar voor de toekomst. Onze digitale Anticimex Smart oplossingen zijn milieuvriendelijk, gifvrij en 24/7 operationeel. Wij monitoren en beschermen uw locatie voortdurend zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900