Bedwantsen hittebehandeling

Hittebehandeling of Heat Treatment tegen bedwantsen

Er zijn twee werkwijzen voor onze hittebehandeling. Enerzijds is er de volledige heat treatment van de kamer, anderzijds kan er gebruik gemaakt worden van heat treatment tenten in combinatie met een spleet- en kierbehandeling.

Bij mensen thuis maken wij vaak gebruik van de heat treatment tenten. Die werken zo dat wij gecontroleerd het meubilair en andere objecten kunnen opwarmen tot temperaturen boven de 55°-56° gedurende 24u. Wanneer 55° bereikt wordt, stolt het eiwit van de bedwantsen waardoor ze sterven. De temperatuur binnenin de tent kan voortdurend gemonitord worden vanop afstand. Terwijl de tenten opwarmen, voeren de ongediertebestrijders deze behandeling met biociden uit in de besmette ruimtes. Deze behandeling wordt vaak toegepast bij mensen thuis omdat een tent slechts een aansluiting van 220V nodig heeft.

De heat treatment waarbij de volledige kamer opgewarmd wordt, werkt volgens hetzelfde principe maar de hittemachine heeft een netaansluiting van 380V nodig, hiervoor wordt dan een groep voorzien.

Bedwantsen bestrijden door middel van stoom.

Veel insecten, en bedwantsen in het bijzonder, zijn zeer gevoelig voor warmte. Bij contacttemperaturen tussen 48°C en 50°C, worden alle ontwikkelingsstadia uitgeroeid: de eitjes, de nimfen en de volwassen insecten.

Een stoombehandeling tegen bedwantsen werkt snel, efficiënt en precies, omdat de stoom alle moeilijk bereikbare plaatsen binnendringt. De stoom bereikt dus, met andere woorden, alle schuilplaatsen die anders nooit behandeld kunnen worden., tenzij met zeer dure en giftige chemicaliën.

Stoombehandelingen zijn dus een innovatieve en zeer efficiënte manier om bedwantsen te bestrijden. Als de stoom ongeveer 180°C is bij het verlaten van het toestel, kan worden gegarandeerd dat de ruimte behandeld wordt met ten minste 80°C.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900