bedbug treatment belgium

Bedwantsen opleiding

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine parasieten, behorende tot de familie Cimicidae. Het zijn bloedzuigende insecten die uitsluitend leven op mensen en andere warmbloedige dieren. De naam ‘bedwants’ is afgeleid van hun geliefkoosde schuilplaats in huizen en meer bepaald de bedden en andere plaatsen waar mensen slapen.

Ze worden onvrijwillig binnengebracht door uw gasten, die ze meebrachten van hun vorige verblijfplaats (hotel, vliegtuig, bus, trein, …). Bedwantsen kunnen tot 9-12 maanden overleven zonder bloedmaaltijd. Ze leggen 3 tot 8 eitjes per keer en kunnen tot 500 eitjes produceren. Deze worden vaak gelegd in spleten en kieren en op ruwe oppervlakten, dicht bij hun gastheer.

Bedwantsen zijn vooral ’s nachts actief en kunnen zich onmerkbaar voeden op hun gastheer. Ze verschuilen zich na hun bloedmaaltijd in spleten, kieren, matrassen, bedlinnen en andere moeilijk met het oog waarneembare plaatsen. Bij kleine of beginnende infestaties is het dikwijls heel moeilijk de aanwezigheid van bedwantsen vast te stellen.

Opleiding

Om een ernstige infestatie van bedwantsen te voorkomen, is het cruciaal om de kenmerken hiervan in een vroeg stadium te kunnen waarnemen.
Het ligt dan ook voor de hand dat uw medewerkers die het vaakst in de buurt van de kritieke zones komen, het meest geschikt zijn om een beginnende infestatie op te merken. Het herkennen van deze sporen vergt echter enige training.

Als specialist in deze gevoelige materie, hebben wij voor uw medewerkers een opleiding ontwikkeld die hen in staat zal stellen een beginnende infestatie op te merken, zodat snel passende maatregelen genomen kunnen worden.

We adviseren om niet zelf te proberen de infestatie te bestrijden maar beroep te doen op een gespecialiseerde firma. Zo kan u vermijden dat de bedwantsen zich verspreiden over het ganse gebouw.

Inhoud opleiding

Download PDF met meer informatie betreft de inhoud.

Doelgroep

De training is zeer praktisch en visueel opgevat, zodat ze kan gevolgd worden door medewerkers van elk opleidingsniveau. De doelgroep voor deze training is uw management, housekeeping en maintenance personeel.

Praktische informatie

Duurtijd

De volledige training duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur.

Certificaat

Elke deelnemer ontvangt een attest van deelname.

Taalkeuze

De cursus wordt gegeven in één taal, door u te kiezen: Nederlands, Engels of Frans.

Prijs

Prijzen & info kan u aanvragen via bedbugs@anticimex.be.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900