smart ongediertebestrijding voor voedingssector

Hoe datagedreven pest control de FMCG-sector toekomstbestendig maakt

Wat zijn vandaag de meest urgente uitdagingen?

Dit voor zowel voedingsdetaillisten en -producenten en hoe kan een datagedreven ongediertebestrijdingssysteem ervoor zorgen dat een bedrijf voorop blijft?

Hoewel de nadruk in de voorbije jaren heeft gelegen op risico's op korte termijn en snelle reacties, zijn sommige verschuivingen in de sector die al gaande waren, in een stroomversnelling geraakt. Verschuivingen die het bedrijfslandschap zullen blijven veranderen en voedingsproducenten zullen blijven uitdagen.

Laat ons drie mogelijkheden bekijken die u op weg kunnen helpen naar succes en begrijpen hoe datagedreven ongediertebestrijding kan helpen om terug te bouwen aan een veerkrachtiger, veiliger en vooruitstrevend bedrijf.

"Elk jaar veroorzaken plaagdieren enorme economische verliezen voor voedselretailers en -producenten."

data geeft inzicht in pest control

1. Kleinhandelaars en productiebedrijven vereisen slimme pest control

Uitdaging

Digitale transformatie zal bedrijven binnen de foodretail en -productie blijven versnellen. Geautomatiseerde, IoT-verbonden en datagestuurde foodretail- en productieactiviteiten stellen voedselproducenten in staat om concurrentiëler te worden en te blijven.

Maar naarmate de activiteiten geavanceerder worden, wordt de inzet hoger en worden de activiteiten kwetsbaarder voor problemen zoals ongedierte. Hoewel nieuwe technologieën een voorwaarde voor succes worden, zijn ze ook duurder in gebruik en reparatie. Om uw bedrijf op hoge snelheid klaar te stomen voor de toekomst, moeten alle verstoringen en risico's worden geëlimineerd.

Opportuniteit

Investeer in een ongediertebestrijdingsoplossing die voldoet aan de standaard van de detailhandel en productiefaciliteiten voor levensmiddelen van morgen en zorg ervoor dat uw hightechactiviteiten en automatisering niet in gevaar worden gebracht door gemakkelijk te vermijden ongedierteproblemen. Proactiviteit is de sleutel tot kostenbesparing op de lange termijn.

Een datagestuurd ongediertebestrijdingssysteem maakt vroegtijdige detectie mogelijk door middel van automatisering, proactieve planning en onderhoud met het gebruik van gegevens om de efficiëntie van de werkzaamheden te verhogen. Met tot 70% minder bezoeken van de bestrijdingstechnici, helpen controle op afstand en automatisering u om de menselijke aanwezigheid tot een minimum te beperken. Dit beperkt het risico op verdere besmetting.

Wet- en regelgeving evolueert constant

Uitdaging

De regelgeving wordt strenger in een sector die voor de pandemie ook al sterk gereguleerd was. De druk op en de aandacht voor voedselveiligheid in de detailhandel en de voedselproductie nemen toe, wat betekent dat een gebrek aan controle zowel tot reputatieschade als tot financiële verliezen kan leiden.

Transparantie naar de consument in elke fase van het proces zal van cruciaal belang zijn. Niet-naleving van de hygiënevoorschriften en -praktijken kan zowel het huidige als het toekomstige bedrijfspotentieel schade toebrengen.


Opportuniteit

In een industrie waar gissen niet goed genoeg is, is er behoefte aan een datagestuurd ongediertebestrijdingssysteem dat snel kan reageren op vroegtijdige waarschuwingen en potentiële problemen kan aanpakken voordat ze escaleren in kostbare problemen.

Een intelligent systeem biedt analyse van de situatie en kan gegevens exporteren die nodig zijn om de status aan een externe auditor te presenteren. Het biedt eenvoudige documentatie die rapportage en audits vereenvoudigt. Met een proactieve en gegevensgestuurde oplossing voor ongediertebestrijding die voldoet aan de eisen van de regelgeving, kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is.

Opportuniteit

Een belangrijke manier om verspilling en het terugroepen van producten tot een minimum te beperken, en daarmee de relatie met de klant in stand te houden, is het weren van ongedierte. In tegenstelling tot sommige duurzaamheidsmaatregelen waarbij het jaren kan duren voordat de resultaten zichtbaar zijn, kan de implementatie van een intelligent ongediertebestrijdingssysteem al binnen enkele dagen voor verbeteringen zorgen.

Constante controle minimaliseert het risico op plagen die het bedrijf kunnen schaden. Investeer in een groenere oplossing om voorbereid te zijn op de toenemende vraag naar duurzame praktijken in de toekomst.

Als gissen niet genoeg is

Het beslissende moment is niet of je valt, maar of en hoe je weer opstaat. Hetzelfde kan worden gezegd over bedrijven die bouwen aan een betere toekomst - laat de uitdagingen plaats maken voor een hygiënischere, veiligere en aantrekkelijkere omgeving.

Het veiligstellen van uw concurrentievermogen, compliance en auditprestaties en het garanderen van een 'no product recall'-status zullen u helpen om uw foodretail- en productiebedrijf toekomstbestendig te maken - zorg ervoor dat het geen ongedierte is dat uw succes in gevaar zal brengen.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900