rattenbestrijding antwerpen

Rattenbestrijding in Antwerpen

Professionele rattenbestrijding,
vertrouw op onze jarenlange ervaring.

Integrated Pest Management

Anticimex is een ongediertebestrijdingsbedrijf dat gespecialiseerd is in ratten bestrijden volgens het Integrated Pest Management principe. We bieden een breed scala aan oplossingen, voor zowel particulieren als bedrijven in Antwerpen en omstreken.

Knaagdieren gedragen zich op specifieke wijze, en moeten bijgevolg op een passende manier bestreden worden. Door grondige kennis van de bruine of zware rat te hebben en de specifieke bestrijdingsmethodes te kennen, kunnen we voor elk rattenprobleem een aangepaste oplossing bieden.

Wij bestrijden ratten in 't Stad

Antwerpen is een populaire trekpleister voor toeristen, studenten en expats het hele jaar door. De vele bezoekers ontdekken er opmerkelijk historisch en artistiek erfgoed. Hoewel dit een gunstige activiteit voor Antwerpen is, oefent deze constante stroom van bezoekers een aantrekkingskracht uit op ratten.

Rattenproblemen in Antwerpen

Knaagdieren zoals de rat zijn 'cultuurvolgers'. Dit betekent dat ze de mens volgen en deels afhankelijk zijn van ons. Ratten zijn steeds op zoek naar een nestplaats en voedsel. We vinden ze dan ook vaak in (tuin)huizen, loodsen, magazijnen, stations of afvalopslag. Vervolgens banen ze zich een weg door heel uw woning of bedrijf. In stedelijke gebieden zoals Antwerpen zijn rattenplagen ook vaak in verband te brengen met kapotte rioleringen of afwateringssystemen.

Rattenproblemen komen wel vaker voor in de horecasector, voedselverwerkende bedrijven, de retail en detailhandel of logistieke bedrijven in Antwerpen. Ze zijn een bekende drager van ziekten en bacteriën zoals salmonella, E. Coli, enz. en kunnen hiermee de door u opgeslagen voedingsmiddelen, medicijnen of goederen besmetten.

Ze vervuilen de omgeving met hun uitwerpselen, ze knagen aan kabels, kantoormateriaal, verpakkingen, enz. en brengen zo economische schade toe. Om nog niet te denken aan de imagoschade die een rat in uw supermarkt of restaurant kan veroorzaken.

De behandelingen van Anticimex voor rattenbestrijding in Antwerpen zijn gebaseerd op 2 pijlers: de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu.

Vaak voorkomende ratten in Antwerpen en omgeving

In Antwerpen komen zowel de bruine rat als de zwarte rat regelmatig voor. De bruine rat is vooral in vochtige omgevingen terug te vinden, terwijl de zwarte rat (huisrat) zoekt naar hoge en droge plekjes om een nest te bouwen (bv. onder het dak of in isolatiepanelen). De zwarte rat overleeft enkel binnen en is dan ook vaker binnenshuis te vinden dan de bruine rat. Beide zijn ze vooral 's nachts actief.

Ook de muskusrat en de woelrat kunnen voor problemen zorgen. Beide zijn vaak nabij waterlopen of moeraslanden te vinden maar de woelrat zou zich ook richting boomgaarden of velden begeven. Ze eten waterplanten maar ook landbouwgewassen.

Laat rattenverdelging over aan experts

Een grondige kennis van de gedragingen, anatomie en voorkeursplekken van alle knaagdieren is van essentieel belang om de meest doeltreffende resultaten te verkrijgen. Daarom hebben wij allerlei deskundigen in ons team in Antwerpen: technici-ongedierteverdelgers, IPM-experten, biologen en Smart-specialisten.

Basispakket met gegarandeerd resultaat

Ons basispakket bestaat uit regelmatige controles om ratten te monitoren, detecteren en eventueel te bestrijden. Dit preventief plan is uiteraard afgestemd op uw behoeften. Wij staan daarbij garant voor een snelle service, een discrete aanpak en aandacht voor het milieu. U mag er zeker van zijn dat het resultaat altijd afdoend is. Hiernaast geven wij praktisch advies omtrent mogelijke risicozones waar ratten uw bedrijf of huis kunnen binnenkomen en waar u vooral op moet letten.

Onze experten bestrijden knaagdieren door middel van:

  • Non-Tox middelen
  • Smart Rattenbestrijding
  • Professioneel rattenvergif in lokaasdoos
  • Smart ERM: Electronic Rodent Monitoring (non-tox)
  • Lokaasdoos met klem (non-tox)

Enkele van deze middelen om ratten te bestrijden, kunnen geplaatst worden op moeilijk te bereiken plaatsen zoals in riolen, buizen, kieren en spleten. Door jarenlange ervaring van onze specialisten worden deze middelen zo efficiënt mogelijk ingezet met snelle resultaten als gevolg.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900