amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak

Ze zijn te vinden in huizen, restaurants en hotels

EN ELKE PLEK WAAR ZE VOEDSEL EN WATER KUNNEN VINDEN

Ze zijn vaak te vinden in keukens en andere ruimtes waar voedsel wordt bewaard of bereid. Ze voelen zich vooral aangetrokken tot suiker- en zetmeelrijk voedsel, maar kunnen zich voeden met alles wat biologisch is.

Amerikaanse kakkerlakken kunnen enkele weken zonder voedsel overleven

Ze leven ongeveer een jaar, en gedurende deze tijd zullen ze verschillende vervellingen doormaken terwijl ze groeien en zich ontwikkelen. Ze zijn een van de snelste insecten ter wereld en kunnen tot 3 mijl per uur (4,8 km / u) rennen.

Hoe zien Amerikaanse kakkerlakken eruit?

  • LENGTE: 2,8 tot 5,3 cm.
  • KLEUR: Bruin, met lichte markeringen op het halsschild.
  • VLEUGELS: Alleen bij volwassenen. Bij het vrouwtje even lang als de buik. Bij de man overschrijden ze de punt van de buik.
  • VOORTPLANTING: Hun ootheca is donker. Incubatietijd: 50-55 dagen. Een vrouwtje kan tijdens haar leven ongeveer 10 ootheca produceren, met een gemiddelde van 14-16 eieren per ootheca. De tijd die nodig is om de hele cyclus te voltooien, wordt beïnvloed door de temperatuur, variërend van 6 maanden tot 24 maanden.
  • UITWERPSELEN: Vergelijkbaar met die van muizen, maar zonder punt en gegroefd.
  • HABITAT: Geeft de voorkeur aan warme, vochtige kelders (optimale temperatuur tussen 21-33°C) en riolen. Hij klimt naar keukens op andere verdiepingen om voedsel te vinden.
  • LEVENSDUUR: Amerikaanse kakkerlakken leven gemiddeld 14 tot 15 maanden.

Hoe ruiken Amerikaanse kakkerlakken?

Amerikaanse kakkerlakken hebben een geur die moeilijk te identificeren valt zijn als er maar een paar exemplaren aanwezig zijn. Het is dus niet eenvoudig om een ​​actieve kakkerlakkenplaag alleen aan de geur te herkennen.

Er wordt gezegd dat ze een muffe, milde, roetachtige of olieachtige geur afgeven. Oosterse kakkerlakken ruiken erger dan de Amerikaanse of Duitse kakkerlak. Maar als je de poep, de oude etensresten en de dode kakkerlakken aan deze stinkende cocktail toevoegt, krijg je een vreselijke geur die je zeker zult oppikken. Deze geur wordt erger naarmate de plaag evolueert.

De geur wordt afgegeven door een oliezuur (chemische stof) dat ze gebruiken om met andere kakkerlakken te communiceren over voedsel, voortplanting of hun nest.

Amerikaanse kakkerlakkeneitjes lijken sterk op die van de Oosterse kakkerlak

Breed en donkerbruin, hoewel ze iets kleiner zijn.

Vrouwtjes deponeren hun kakkerlakkeneitjes (verpakt in een ootheca) een dag nadat ze volledig zijn gevormd op plaatsen met toegang tot voedsel.

Elk eipakketje bevat 14 tot 16 eieren die binnen 50-55 dagen uitkomen. Deze soort wordt gekenmerkt doordat de nimfen tot hun eerste vervelling in de ootheca blijven. Vrouwtjes kunnen wekelijks eieren leggen, wat neerkomt op een productie van 15 tot 90 ootheca per volwassen vrouwtje.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900