kakkerlakken doden

Anti-kakkerlakken middeltjes

Wees voorzichtig als u huismiddeltjes probeert

Het is belangrijk op te merken dat het proberen de kakkerlakken zelf te verdelgen met sprays of huismiddeltjes, de plaag kan escaleren. Hun weerstand kan versterkt worden en het gebruik kan mogelijk gevaarlijk zijn voor u, uw kinderen of huisdieren.

Vaak zijn de doe-het-zelf-producten helemaal niet diervriendelijk en zijn ze niet meer in de winkels te koop, omdat ze door veel landen op de lijst van gevaarlijke biociden staan.

Bovendien kijk je niet naar de oorzaak van het kakkerlakkenprobleem, maar behandel je alleen de symptomen. Dit is noodzakelijk om een ​​nieuwe plaag in de toekomst te voorkomen.

Kakkerlakken bouwen weerstand op tegen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat een groeiend aantal kakkerlakken een genetische afweer tegen suiker ontwikkeld hebben. Dit fenomeen wordt geconditioneerde smaakaversie genoemd en is een vorm van aangeleerd gedrag waarbij een dier een specifieke smaak associeert met een negatieve ervaring.

Deze afkeer heeft een genetische basis en verspreidt zich uiteindelijk naar het nageslacht, wat resulteert in steeds grotere groepen kakkerlakken die glucose en eventueel daarmee gemaakt aas afwijzen.

Huismiddeltjes om kakkerlakken te verdelgen die niet werkzaam zijn

Deze middelen zijn vaak een verspilling van tijd, energie en geld

Kakkerlakken planten zich heel snel voort

Als je er één hebt gezien, is de kans groot dat er nog veel meer volgen. Vrouwelijke kakkerlakken kunnen tijdens hun leven tussen de 160 en 200 eitjes produceren. Het is beter om geen tijd te verspillen met oplossingen die uw probleem niet snel en effectief oplossen.

Meest voorkomende soorten kakkerlakken in België

Zelf kakkerlakken bestrijden vs. een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf bellen

De meeste sprays, doe-het-zelfmiddeltjes of lokazen die je in supermarkten of doe-het-zelfwinkels vindt, zijn meestal niet effectief genoeg om de kakkerlakkenplaag te bestrijden. Daarnaast blijkt dat kakkerlakken snel resistentie opbouwen.

Een paar exemplaren zullen verdwijnen, maar ze planten zich dusdanig snel voort dat het al snel een verloren strijd zal blijken. Een vrouwelijke kakkerlak kan tijdens haar leven tussen de 160-200 eitjes produceren.

Zelf kakkerlakken bestrijden, vraagt dan ook om kennis van biologie, gedrag, nestplekken, preventie en bestrijdingsmethodes - en die ontbreekt meestal bij Do-It-Yourself.

Snel en accuraat handelen is dé sleutel tot het succesvol bestrijden van een ongedierteplaag.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900