Rattenbestrijding zonder gif hasselt

Rattenbestrijding in Hasselt

Professionele rattenbestrijding,
vertrouw op onze jarenlange ervaring.

Integrated Pest Management

Anticimex is een servicegericht ongediertebestrijdingsbedrijf dat gespecialiseerd is in rattenbestrijding volgens het Integrated Pest Management principe. We bieden een breed scala aan oplossingen, voor zowel particulieren als overheidsorganisaties, gemeenten of ondernemingen in Hasselt.

Knaagdieren gedragen zich op specifieke wijze en moeten bijgevolg op een juiste manier bestreden worden. Door grondige kennis van het soort rat te hebben en de specifieke bestrijdingsmethodes te kennen, kunnen we voor elk rattenprobleem een aangepaste oplossing bieden, conform de wetgeving en normering.

Wij bestrijden ratten in Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg en de gastvrije Limburgers ontvangen het hele jaar door duizenden toeristen. De vele bezoekers ontdekken er opmerkelijk historisch en culinair erfgoed. Natuurliefhebbers kunnen er het hart ophalen in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hoewel dit gunstige activiteiten zijn voor Hasselt en omstreken, trekt de komst van deze bezoekers ook enkele hinderlijke gasten aan.

Rattenproblemen in Hasselt

Knaagdieren zoals de rat zijn 'cultuurvolgers'. Dit betekent dat ze de mens volgen en deels afhankelijk zijn van ons. Ratten zijn steeds op zoek naar nestmateriaal, een schuilplek en voedsel. We vinden ze dan ook vaak in (tuin)huizen, loodsen, magazijnen, stations of afvalopslag. Vervolgens banen ze zich een weg door het hele gebouw of huis.

In stedelijke gebieden zoals Hasselt zijn rattenproblemen ook vaak in verband te brengen met kapotte rioleringen of afwateringssystemen. Ratteninfestaties komen wel vaker voor in de horeca, voedingsindustrie, de retail of detailhandel in Hasselt. Ze zijn een bekende drager van ziekten en bacteriën zoals salmonella, E. Coli, enz. en kunnen hiermee de door jou opgeslagen voedingsmiddelen, medicijnen of goederen besmetten.

Ze vervuilen de omgeving door overal hun behoefte te doen, ze knagen aan kabels, isolatie- en kantoormateriaal, verpakkingen, enz. en brengen zo economische schade toe. Om nog niet te denken aan de imagoschade die een rat in uw zaak kan veroorzaken.

De behandelingen van Anticimex voor rattenbestrijding in Hasselt zijn gebaseerd op 2 pijlers: de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu.

Vaak voorkomende ratten in regio Hasselt

In Hasselt komen zowel de bruine rat als de zwarte rat regelmatig voor. De bruine rat is vooral in vochtige omgevingen terug te vinden, terwijl de zwarte rat (huisrat) zoekt naar hoge en droge plekjes om een nest te bouwen (bv. onder het dak of in isolatiepanelen). De zwarte rat overleeft enkel binnen en is dan ook vaker binnenshuis te vinden dan de bruine rat. Beide zijn ze vooral 's nachts actief.

Ook de muskusrat en de woelrat kunnen voor problemen zorgen. Beide zijn vaak nabij waterlopen of moeraslanden te vinden maar de woelrat zou zich ook richting boomgaarden of velden begeven. Ze eten waterplanten maar ook landbouwgewassen.

Laat rattenbestrijding over aan experts

Een grondige kennis van de gedragingen, anatomie en voorkeursplekken van alle knaagdieren is van essentieel belang om de meest doeltreffende resultaten te verkrijgen. Daarom hebben wij allerlei deskundigen in ons team in Hasselt: technici-ongedierteverdelgers, IPM-experten, biologen en Smart-specialisten.

Basispakket met gegarandeerd resultaat

Ons basispakket bestaat uit regelmatige controles om ratten te monitoren, detecteren en eventueel te verdelgen. Dit preventief plan is uiteraard afgestemd op uw behoeften. Wij staan daarbij garant voor een snelle service, een discrete aanpak en aandacht voor het milieu. U mag er zeker van zijn dat het resultaat altijd afdoend is. Daarnaast geven wij praktisch advies omtrent mogelijke risicoplaatsen waar knaagdieren uw bedrijf of woning kunnen binnenkomen en waar u vooral op moet letten.

Onze experten bestrijden knaagdieren door middel van:

  • Non-Tox middelen
  • Anticimex Smart Rattenbestrijding
  • Professioneel rattengif in lokaasdoos
  • Smart ERM: Electronic Rodent Monitoring (non-tox)
  • Lokaasdoos met klem (non-tox)

Enkele van deze middelen om ratten te bestrijden, kunnen geplaatst worden op moeilijk te bereiken plaatsen zoals in riolen, buizen, kieren en spleten. Door jarenlange ervaring van onze specialisten worden deze middelen zo efficiënt mogelijk ingezet met snelle resultaten als gevolg.

Verander uw land

    bel nu 0800 96 900